Piatok 19. 04. 2024 03:03:54 | Meniny má Jela

Talentované Dolnokubínčanky sa stali majsterkami Slovenska v bedmintone

Pedagogička zo Základnej školy Janka Matúšku, Anna Vešelényiová, informovala, že dievčenské aj chlapčenské družstvo z Dolného Kubína si na uplynulých majstrovstvách zahralo v každom kole po tri zápasy, dve dvojhry a jednu štvorhru. Viac sa však darilo dievčenskému tímu. Bez straty setu si dievčatá hrdo dokráčali pre titul majsteriek Slovenska. Gratulujeme! Foto: Anna Vešelényiová

Juliana Krčulová|2. jún 2023|16:35:12


Súvisiaci článok
Bytčianska škola kungfu Jána Hrankay získala na majstrovstvách Slovenska 5 medailí. Matúš Melicherík je majstrom!
Čítajte viac >

O úspechu tímu žiačok na tohtoročných Majstrovstvách Slovenska v bedmintone Základných škôl informovala pedagogička zo Základnej školy Janka Matúšku v Dolnom Kubíne, Anna Vešelényiová.

Slovenský bedmintonový zväz zorganizoval podľa jej slov v utorok 9. mája v Športovej hale M-Šport v Trenčíne Majstrovstvá Slovenska v bedmintone Základných škôl.

„Tomuto celoslovenskému turnaju predchádzali dve kolá, okresné a krajské. Obe kolá boli organizované na pôde ZŠ Janka Matúšku v Dolnom Kubíne. Víťazmi oboch kôl sa stali žiaci a žiačky ZŠ Janka Matúšku. V tomto školskom roku sa celoslovenské kolo v bedmintone základných škôl konať nemalo, mala to byť takzvaná nepostupová súťaž. Preto nás veľmi potešila informácia, ktorú sme dostali iba pár dní pred samotnou súťažou, v správe bolo uvedené, že Majstrovstvá SR sa budú konať aj za prítomnosti základných škôl,“ informovala Vešelényiová.

i_7182442.jpg

Ďalej uviedla, že ich radosť veľmi rýchlo vystriedalo sklamanie z dátumu, ktorý stanovili organizátori.

„V ten deň sa konali aj prijímacie pohovory žiakov 9. ročníka. Práve tento fakt zapríčinil, že tohto turnaja sa nemohol zúčastniť náš najlepší hráč, ktorý postup na MSR pomohol vybojovať, Jakub Sucháň. Do Trenčína v utorok ráno vycestovali: Vanessa Osadská 8.A , Adela Lachová 8.A, Adriána Chylová 7.A, Matej Drobul 7.A, Dušan Chlúda 5.B, Šimon Škrabák 4.B.“

i_7182439.jpg

Dievčenské aj chlapčenské družstvo z Dolného Kubína si na majstrovstvách zahralo v každom kole po tri zápasy, dve dvojhry a jednu štvorhru.

„Viac sa darilo dievčatám Vanesske, Adelke a Aďke, ktoré si bez straty setu dokráčali pre titul MAJSTERIEK SLOVENSKA. Chlapci sa umiestnili na výbornom 3. mieste. Opäť sa ukázalo, že bedmintonisti Základnej školy Janka Matúšku patria medzi top hráčov na Slovensku a robia dobré meno nielen škole a mestu Dolný Kubín, ale celému regiónu Orava. Všetkým hráčom gratulujeme a tešíme sa na ďalšie úspechy,“ uzavrela pedagogička zo Základnej školy Janka Matúšku, Anna Vešelényiová.

i_7182446.jpg


Súvisiaci článok
Žilinské parkovisko pri Korytnačke v sobotu opäť ožije! Nadšenci motoršportu sa stretnú na obľúbenom podujatí Autá & Káva Žilina
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť