Utorok 23. 04. 2024 15:53:31 | Meniny má Vojtech

Bytčianska škola kungfu Jána Hrankay získala na majstrovstvách Slovenska 5 medailí. Matúš Melicherík je majstrom!

Bytčianska škola kungfu Jána Hrankay získala minulý týždeň na otvorených majstrovstvách Slovenska štýlu Wushu v Bratislave jednu zlatú, dve strieborné a dve bronzové medaily. FOTO: Ján Hrankay

Michal Filek|31. máj 2023|18:42:40

Škola tradičného fungu rodiny Lam je najznámejšou a najlepšou na Slovensku. Jej zakladateľom je Ján Hrankay, študent rodiny Lam z Hongkongu. Ten dnes svoje skúsenosti a umenie odovzdáva najmä mladším žiakom. Tí už tradične dosahujú množstvo vynikajúcich výsledkov nielen na Slovensku, ale po celom svete. Na otvorených majstrovstvách Wushu sa zúčastnili borci zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarka a Ukrajiny. Bytčanom sa tradične darilo.

Najviac Matúšovi Melicheríkovi, ktorí získal zlato v cvičení párová zbraň do 14 rokov. Striebro tento mladík získal v kategórii ručná forma. Medaily získali aj Maroš Cudrák, Vivien Bacmaňáková a Adela Talačová.

„Traja zo štyroch našich súťažiacich sa zúčastnili akejkoľvek súťaže vôbec po prvýkrát, takže som na mojich študentov veľmi pyšný. Ďakujem všetkým a rovnako aj nášmu skvelému doprovodu a Mestu Bytča za podporu,“ zhodnotil Jána Hrankay.


Súvisiaci článok
Zo zámockého areálu v Bytči zmizli vzácne medené tabule. Mesto ich chce osadiť späť. Neviete kde sú?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť