Sobota 07. 09. 2024 06:29:45 | Meniny má Marianna

Netradičné vzdelávanie pre učiteľov GymZA

Dňa 7. januára 2022 sa v priestoroch Gymnázia Hlinská v Žiline uskutočnilo pre učiteľov zaujímavé vzdelávanie zamerané na klímu školy. Pozoruhodnosťou bol práve spôsob jeho realizácie. Školenie, vedené lektorom, pánom Karolom Herianom, bolo vystavané na princípe teambuildingu. Učitelia mali možnosť formou rôznych tvorivých aktivít zistiť niečo viac o svojich kolegoch, rozvíjať a prehĺbiť vzájomnú komunikáciu ako základ všetkých otvorených kolektívov, či zistiť, do akej miery sú rozvinuté ich kooperatívne zručnosti ako kolektívu. Katarína Červencová FOTO: Gymnázium Hlinská

Michal Filek|20. január 2022|10:31:35

Tento deň bol však bohatý nielen na podnetnú spoluprácu medzi učiteľmi, dobrú náladu a smiech. Prínosom školenia bol tiež lektorský vstup o tzv. „Johari okienku“, psychologickej metóde, ktorá vyjadruje vzájomné väzby medzi intrapersonálnymi a interpersonálnymi dejmi vo vnútri skupiny.

Školenie pod názvom „Klíma školy“ je v širšom kontexte súčasťou rozvojového programu Show your talent. Ten prebieha na Gymnáziu Hlinská už druhý rok. Jeho podstatou je poskytnúť priestor študentským nápadom, ako zlepšiť prostredie a celkový život školy. Študentské tímy pod taktovkou učiteľov ako mentorov majú za úlohu svoje nápady nielen prezentovať, ale následne aj realizovať.

Chceme sa preto touto cestou poďakovať nielen pánu Karolovi Herianovi, ale aj pánu Lukášovi Hrošovskému a organizácii SYTEV, ako hlavným organizátorom programu Show your talent, ktorý prebieha s finančnou podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pod programom Služby pre mladých I. Programy pre mladých 2014 - 2021, a Žilinského samosprávneho kraja vďaka podpore Rozvojovej agentúry ŽSK – Sekcie pre mládež.


Súvisiaci článok
Mladí majú v sebe skryté talenty! Pomôžme im objaviť ich
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť