Utorok 16. 04. 2024 11:08:39 | Meniny má Dana, Danica

Andrejovi nie je životné prostredie ľahostajné: Vyzbieral už 352 vriec odpadu (FOTOGALÉRIA)

Andrej Zjavka je študentom Spojenej školy internátnej v Námestove a životné prostredie mu, rozhodne, nie je ľahostajné. V horskom priechode Príslop, neďaleko jeho bydliska, našiel okolo značky s nápisom “Zákaz vysýpania smetí!“ porozhadzované snáď všetko, od plastov až po koberce. Andrej sa okrem upozornenia na avizovaný problém so znečistením verejného priestoru rozhodol zobrať riešenie aj do vlastných rúk. Foto: Miroslava Kvaková

Juliana Krčulová|30. máj 2023|17:40:10


Súvisiaci článok
Plavci z Dolného Kubína si z hornoturčianskeho akvatlonu odviezli päť pódiových umiestnení
Čítajte viac >

Andrej Zjavka je študentom Spojenej školy internátnej v Námestove a životné prostredie mu, rozhodne, nie je ľahostajné. V horskom priechode Príslop, neďaleko jeho bydliska, našiel okolo značky s nápisom “Zákaz vysýpania smetí!“ porozhadzované snáď všetko, od plastov až po koberce. Andrej sa okrem upozornenia na avizovaný problém so znečistením verejného priestoru rozhodol zobrať riešenie aj do vlastných rúk.

1.JPG Foto: WWW yrecompetition.exposure.co

Turisticko-informačný portál mesta Námestovo avizoval, že Andrej sa so svojím príbeh zapojil aj do súťaže YRE COMPETITION. Súťaž YRE poskytuje mladým ľuďom vo veku od 11 do 25 rokov platformu na skúmanie environmentálnych problémov a propagovanie riešení prostredníctvom investigatívneho spravodajstva, fotografovania a video-žurnalistiky.

Andrej pripravil foto-príbeh, v ktorom poukázal na odpadom znečistené prostredie horského priechodu Príslop. Odpad tam podľa jeho slov pravdepodobne odhadzujú ľudia z áut.

2.JPG Foto: WWW yrecompetition.exposure.co

„Vážime si, že Andrej sa okrem upozornenia na problém rozhodol zobrať riešenie do vlastných rúk, dohodol sa so starostom ich obce a tá následne zabezpečila odvoz odpadu, ktorý vyzbieral,“ priblížil portál Námestovo INFO.

Ak chcete Andreja s jeho príbehom v súťaži YRE COMPETITION podporiť, môžete za jeho foto-príbeh zahlasovať prostredníctvom TOHTO ODKAZU. Stačí kliknúť v pravom hornom rohu web stránky na ENJOY.

3.JPG Foto: WWW yrecompetition.exposure.co

4.JPG Foto: WWW yrecompetition.exposure.co


Súvisiaci článok
Lekári martinskej nemocnice vďaka špeciálnej operácii zachránili už osem novorodencov s vývojovými vadami na pažeráku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť