Piatok 26. 04. 2024 10:17:56 | Meniny má Jaroslava

MH Teplárenský holding vymení rozvody tepla v ďalšej časti Žiliny

Spoločnosť MH Teplárenský holding (MHTH) začne od pondelka 5. júna so stavebnými prácami na výmene súčasného parovodu na teplovod v ďalšej časti Žiliny. TASR o tom informovala manažérka marketingu a komunikácie MH Teplárenský holding Andrea Devánová. FOTO: MHTH

TASR|28. máj 2023|18:27:11


Súvisiaci článok
Čo sa včera v žilinskej nemocnici naozaj stalo?
Čítajte viac >

Doplnila, že stavebné práce sa začínajú aj na Hlinách I - IV, Hlinách VIII, v okolí ulíc Lichardova, Komenského, T. Ružičku, Antona Bernoláka, Juraja Fándlyho a Puškinova.

"Budú sa realizovať postupne, po etapách a v krátkych úsekoch, aby sa minimalizovalo obmedzenie chodu mesta. Našou snahou stále je, aby boli dodávky tepla a teplej vody obmedzované v čo najmenšej možnej miere. Okrem iného to znamená, že používame náhradné zdroje tepla pre prípravu teplej úžitkovej vody," priblížila.

Stanovený harmonogram sa podľa nej môže zmeniť v dôsledku nepredvídateľných okolností.

"Všetky informácie aj kontakty nájdu obyvatelia na www.mhth.sk v časti Naše teplárne/Žilina/Dôležité oznamy. O plánovaných odstávkach budú informovať aj správcovia bytových domov," dodala.

"Mrzí nás, že si stavebné práce vyžiadali na niektorých miestach aj obmedzenie cestnej dopravy či chodcov na chodníkoch. Cieľom rekonštrukcie distribučnej siete je však zvýšenie tepelného komfortu obyvateľov mesta znížením počtu porúch, zníženie tepelných strát a v konečnom dôsledku aj emisií," uviedol riaditeľ závodu MHTH Žilina Erik Štefák.


Súvisiaci článok
Žilinské priechody pre chodcov budú inteligentné
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť