Štvrtok 18. 04. 2024 20:43:50 | Meniny má Valér

Šošonov a Ružomberčanov čaká dnes vrchol sezóny. Pod Dubňom sa rozhodne, kto postúpi do Konferenčnej ligy

Žlto-zelení sa po ročnej pauze môžu tento rok opäť predstaviť v predkole Európskej konferenčnej ligy. Zostáva im k tomu urobiť už len posledný krok. Dnes, vo finále baráže, poraziť MFK Ružomberok. Liptáci minulý rok stroskotali v 2. predkole súťaže na FC Riga po výsledkoch 0:3 vonku a 1:2 doma. Pre oboch súperov to bude vrchol a najdôležitejší zápas končiacej sa sezóny. FOTO: MŠK Žilina

Michal Filek|26. máj 2023|07:50:52

V tejto sezóne nastúpili proti sebe dvakrát. V oboch zápasoch sa tešili z víťazstva 2:0 Šošoni. Teraz to však bude iný zápas. Akoby finále sezóny.

Žilina chce pozbierať všetky sily a vyhrať

V semifinále baráže vyhrali Šošoni 3:1 v Banskej Bystrici.

„Bolo to moje prianie, aby sme duel s Bystricou zvládli, vyhrali a urobili ďalší krok vpred. Môže sa vám dariť v tréningoch, môžete predvádzať dobré výkony, no bez výsledkov tomu hráči skôr či neskôr prestanú veriť. Teraz je potrebné pozbierať všetky sily, pripraviť sa poctivo na posledný zápas a vydať v ňom zo seba všetko," hovorí kormidelník žltozelených Jaroslav Hynek pre klubový web mskzilina.sk.

Pred zápasom nemusí trénerský zbor špeciálne motivovať hráčov, alebo na druhú stranu na nich príliš tlačiť.

„Jednoznačne nemusíme na chalanov vytvárať tlak. Oni vedia, o čo hrajú a čo dokážu. Súboj s Bystricou ich k tomu musí motivovať. Naším mottom v utorkovom stretnutí bolo, aby sme ukázali, prečo by sme ako klub, tím či hráč mali niekoho zaujímať. No a my sme to aj ukázali. V piatok chceme predviesť rovnako a ešte viac presvedčivý výkon v ofenzíve aj v defenzíve. Veríme, že to bude aj ideálny odrazový mostík do prípravy na ďalšiu sezónu. Chceme sa rozlúčiť s pozitívnou emóciou, európska miestenka by ňou určite bola."

306303491_10160593152981654_2120677465283412955_n.jpg

Ružomberok chce súperovi prehry vrátiť aj s úrokmi

Od posledného merania síl so Žilinou to budú v piatok presne tri mesiace a všetkých ružomberských priaznivcov by potešilo, keby Ruža svojmu súperovi vrátila tohtosezónne prehry.

„Boli by sme veľmi radi. Do zápasu ideme s pokorou, ale aj s vierou v naše schopnosti a to, že myslím si, že máme určite skúsenejší káder. Tak ako túto sezónu dvakrát Žilina s nami vyhrala, tak sme minulú sezónu my vyhrávali s nimi. Dôležité je, kto sa ako pripraví na zápas,“ zamyslel sa Peter Struhár na klubovom webe mfkruzomberok.sk.

Počas nie veľmi dlhej histórie play-off súbojov sa ešte nestalo, že by sa jeho víťazom stalo mužstvo zo šiesteho alebo siedmeho miesta. Tentokrát sa toto konštatovanie s určitosťou zmení.

„Práve tým je tá súťaž veľmi zaujímavá, ale myslím si, že rozdiel medzi mužstvami od štvrtého do siedmeho miesta bol minimálny, takže z tohto dôvodu sa to stalo. Rozhodla aktuálna forma a takisto určite priebehy obidvoch zápasov, ktoré sa hrali. Hrá šiesty so siedmym a je to o to zaujímavejšie,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu pre klubový web.

Ružomberský klub usporiadal pre fanúšikov do Žiliny autobusový zájazd. Chce im tak v Žiline vytvoriť domáce prostredie. Uvidíme, ako na to zareagujú domáci fanúšikovia.

Finále playoff o Európsku konferenčnú ligu má na Štadióne MŠK Žilina výkop o 17:30 hod. pod taktovkou Michala Smoláka.

Informácie o predaji lístkov, či parkovaní sa dočítate tu.

306533629_10160593151036654_3061564255538781779_n.jpg


Súvisiaci článok
Vo finále baráže o Konferenčnú ligu zabojuje v piatok Žilina proti Ružomberku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť