Štvrtok 18. 04. 2024 13:00:45 | Meniny má Valér

Škodu po požiari rodinného domu v obci Nová Bystrica odhadli na 50 000 eur

Včera večer, v stredu 24. mája, krátko pred 20:45 bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline ohlásený výbuch s následným požiarom rodinného domu v obci Nová Bystrica, okres Čadca. Podľa slov Michala Kypusa bolo po príchode hasičov zistené, že ide o požiar drevenej stavby staršieho rodinného domu pravdepodobne po výbuchu nahromadeného plynu, od ktorej sa požiar rozšíril na humno a ohrozuje ďalšie rodinné domy. ILUSTRAČNÉ FOTO: TASR

Radka Kostánová|25. máj 2023|10:00:18

Na mieste zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Čadci, z Hasičskej stanice v Kysuckom Novom Meste, z Hasičskej stanice v Žiline, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Nová Bystrica, Stará Bystrica a Nová Bystrica - Vychylovka.

„Mimo domu boli nájdené dve osoby s popáleninami v opatere posádky Záchrannej zdravotnej služby. Po ošetrení boli transportované do nemocnice v Čadci. Tretia postihnutá osoba v šoku bola ošetrená zdravotníkmi z ambulancie HaZZ. Na hasenie z exteriéru bolo nasadených 6 vodných prúdov z cisternových automobilových striekačiek. Hasiči požiar lokalizovali krátko po 21:30. Drevená konštrukcia rodinného domu bola zborená,“ informuje Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, a dodáva, že požiar bol krátko pred 01:00 dňa 25.5.2023 zlikvidovaný.

Kvôli veľkému zadymeniu museli však hasiči zasahovať s autonómnymi dýchacími prístrojmi.

„Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov. Zasahovalo 14 profesionálnych a 20 dobrovoľných hasičov s 12-imi kusmi hasičskej techniky. Výška škody bola odhadnutá na 50 000 €. Príčina vzniku požiaru je v štádiu šetrenia,“ uzavrel Michal Kypus.


Súvisiaci článok
V Tvrdošíne sa zrazili vlak a auto, vodiča previezli na ošetrenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť