Streda 24. 04. 2024 02:22:10 | Meniny má Juraj

Zatúlaný Ďuďo z Rajeckej Lesnej našiel novú rodinu: „Milujeme takéto šťastné konce,“ hovoria dobrovoľníci z Útulku Žilina

V našom minulom článku sme vás informovali, že Útulok Žilina hľadá majiteľa staršieho psíka, ktorý sa dlhšiu dobu potuloval v Rajeckej Lesnej. Ďuďo je starší psík, ktorého s najväčšou pravdepodobnosťou zanechal bývalý majiteľ “v rukách osudu“ na ulici. Dobrovoľníci zo žilinského útulku sa mu snažili nájsť pokojné miesto na dožitie u človeka, ktorý ho pohladí, dá mu najesť a poskytne teplý peliešok. A presne to sa po pár dňoch aj stalo! Ďuďa adoptovala nová rodina, u ktorej má dokonca aj staršieho psieho parťáka. Foto: Koláž SP 21 / Útulok Žilina

Juliana Krčulová|24. máj 2023|09:15:10


Súvisiaci článok
Útulok Žilina hľadá majiteľa staršieho psíka, ktorý sa dlhšiu dobu potuloval v Rajeckej Lesnej
Čítajte viac >

V našom predchádzajúcom článku sme vás informovali o staršom psíkovi Ďuďovi, ktorého našla dobrá pani potulovať sa po Rajeckej Lesnej. Dobrovoľníci z Útulku Žilina nevedeli, či ho niekto schválne vyhodil, alebo ušiel svojmu bývalému majiteľovi. Ďuďo bol v dočasnej opatere, no dobrovoľníci zo žilinského útulku sa mu snažili nájsť pokojné miesto na dožitie u človeka, ktorý ho pohladí, dá mu najesť a poskytne teplý peliešok.

„Ďuďo sa našiel v obci Rajecká Lesná, kde sa niekoľko týždňov túlal, bez záujmu ľudí a akejkoľvek pomoci. To sa zmenilo až vďaka staršej panej, ktorá pomáha všetkému živému odchytiť ho. Kontaktovala viaceré združenia, keďže zo strany obce nebol záujem psíkovi pomôcť. Psíka prevzala naša dobrovoľníčka, vzala ho na veterinu, absolvoval základné ošetrenie, bol zablšený, plný kliešťov a dosť chudý. Odhadom má 12+ rokov. Hľadali sme niekoho, komu by chýbal, ale doteraz sa k nemu nikto neprihlásil, a tak predpokladáme, že sa ho na staré kolená niekto zbavil,“ priblížili našej redakcii dobrovoľníci z Útulku Žilina.

346812243_229910023010343_7904605552700497860_n_a120a10b3a.jpg

Ďalej uviedli, že po pár dňoch v ich starostlivosti a po poriadnom kúpeli sa Ďuďo zbavil všetkých parazitov a doslova ožil.

„Začal sa tešiť, mal viac energie. Potom sa stalo niečo neuveriteľné a kontaktoval nás záujemca o Ďuďa, starého, čierneho, dlhodobo neviditeľného. Psíka, ktorý tu zrejme nebude tak dlho ako šteniatko, ale rodine to nevadilo, chceli pomôcť jemu, nepozerali na seba a ako budú zvládať jeho stratu. Adopcia seniora je veľký čin, je to dôkaz, že človek myslí na zvieratko a dopraje mu krásny zvyšok života. Pre nás ľudí je to možno krátko, ale pre zvieratko je to zvyšok jeho života.“

Ďuďo sa podľa slov dobrovoľníkov zo žilinského útulku v novej rodinke krásne zabýval, dokonca má aj staršieho psieho parťáka.

„Odišiel do dediny, kde sa našiel potulovať, žije v domčeku s prístupom dnu. Vraj už naháňal aj domáce kačky. V blízkej dobe ho čaká ešte ďalšia návšteva u veterinára a my mu prajeme veľa zdravia a nech je tu s nami čo najdlhšie. Ďakujeme za tento zázrak, ktorý nám dal silu a nádej, že je stále medzi nami ešte veľa dobrých ľudí, ktorí vyberajú srdcom. Milujeme takéto šťastné konce, každé jedno zvieratko si to zaslúži,“ uzavreli dobrovoľníci.

348363242_800172901399187_1629642862774013543_n.jpg


Súvisiaci článok
Simon nemal doposiaľ šťastný život. Hľadá rodinu, ktorá mu dopraje dostatok pohybu a aktivít (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť