Štvrtok 25. 04. 2024 00:05:50 | Meniny má Marek

MFK Bytča je prvým víťazom Prezidentského pohára na Slovensku

Futbalisti MFK Bytča zdolali vo finále Dulovu Ves 4:1 a stali sa historicky prvými víťazmi Prezidentského pohára. Viktor Pečovský sa stal jediným futbalistom na Slovensku, ktorý vyhral titul v slovenskej lige, Slovenskom pohári, aj Prezidentskom pohári. FOTO: Marián Štefanec

Michal Filek|17. máj 2023|19:20:17

Dulova Ves – MFK Bytča 1:4 (1:1)

Góly Bytče: 8. a 68. Podmalík, 65. Petruš, 78. Puček.

MFK: Hanovec - Valášek, Podmalík, Puček, Mravec, Petruš, Kucej, Lojdl, Pečovský, Tomanica, Bambúch. Striedali: Lončík, Pavlík, Hrtánek, Kaštan, Uríček.

Viktor Pečovský, bývalý slovenský futbalový reprezentant, účastník majstrovstiev Európy, dvojnásobný majster Slovenska v drese MŠK Žilina a víťaz Slovenského pohára získal do svojej zbierku ďalšiu trofej. Všetky tri má ako jediný na Slovensku a je pravdepodobné, že ho len tak niekto neprekoná. Práve jemu to pred zápasom všetci najviac priali.

Potvrdil to aj primátor Bytče a prezident MFK Bytča Miroslav Minárčik. „Dnešné víťazstvo je ukážkou tímového ducha a tímovej práce. Všetci sme to v kabíne Viktorovi veľmi želali. Aby získal do zbierky tento pohár. Ďakujem chlapcom, ale aj divákom, ktorí nás prišli v hojnom počte povzbudiť. Rovnako patrí poďakovanie hráčom a fanúšikom Dulovec Vsi, ktorí sa postarali o perfektnú kulisu, ktorá mala svoje čaro,“ povedal pre web SFZ.

Samotná Viktor Pečovský zhodnotil zápas pomerne stručne.

„Prvý polčas sme boli jasne lepší, no nevyužili sme príležitosti. Druhý polčas bol vyrovnanejší, ale pomohli sme si štandardnými situáciami a získali sme vedenie. Potom sme si to už užili.“

A kam radí tento pohár vo svojej osobnej hrierarchii úspechov? „Aj tento pohár má svoju váhu. Je za tým tvrdá robota celého tímu. Fanúšikovia dnes vytvorili super atmosféru, som rád, že sa ich tu toľko zišlo, hneď sa nám hralo lepšie,“ zhodnotil Pečovský.

MFK Bytča sa tak stala historicky prvým víťazom Prezidentského pohára na Slovensku a tento titul už nebude mať príležitosti nikdy zopakovať a obhájiť. Pretože súťaž je určená pre víťazov oblastných súťaží a Bytča má už oveľa vyššie ambície.

gol4.jpg

gol5.jpg

pohar.jpg

s poharom.jpg

koniec.jpg

Bez názvu.jpg

Obrázok WhatsApp 2023-05-17 o 19.15.47.jpg

Obrázok WhatsApp 2023-05-17 o 19.16.24.jpg


Súvisiaci článok
Bytčianski futbalisti môžu v stredu vyhrať Prezidentský pohár. Prvý a poslednýkrát! Do Popradu vycestuje aj niekoľko autobusov s fanúšikmi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť