Štvrtok 25. 04. 2024 05:42:08 | Meniny má Marek

V Malej Fatre vznikol nový turistický chodník, ktorý ušetrí turistom viac ako hodinu času

Členom žilinského klubu Značkár sa v uplynulých dňoch podarilo dokončiť značenie novej turistickej trasy na území Národného parku Malá Fatra. Vznikom nového chodníka ušetria turisti smerujúci z Malého Rozsutca viac ako hodinu času. Snímky: FB Značkár Žilina

Michal Filek|12. máj 2023|08:00:16


Súvisiaci článok
Na hrade Sklabiňa budete môcť zažiť jedinečnú nočnú prehliadku
Čítajte viac >

Nová trasa je oficiálne prístupná od nedele 7. mája. Práve v tento deň členovia a priatelia klubu Značkár Žilina úspešne ukončili vyznačenie nového úseku žltou farbou značenej turistickej trasy pôvodne smerujúcej jednosmerne z Ostrvného do Štefanovej.

„Od nedele sa tak môžete dostať zo Štefanovej až do osady Podrozsutec a to obojsmerne. Pôvodný úsek trasy z Nových dier po križovatku trás Podžiar mohli turisti v minulosti absolvovať iba jedným smerom. Zároveň sme preznačili jednosmerný úsek z Ostrvného do Nových dier, ktorý je po novom značený zelenou pásovou značkou. Po tejto značke je naďalej povolený iba jednosmerný prechod. Zostup z Nových dier na Ostrvné je kvôli bezpečnosti turistov aj naďalej zakázaný,“ upozorňujú žilinskí značkári v príspevku uverejnenom na sociálnej sieti.

Upravený chodník Štefanová - Sedlo Vrchpodžiar - Podžiar - Nové diery - Podrozsutec, osada.

Jeden z benefitov, ktorý novovyznačená žltá trasa prináša, ocenia hlavne turisti zostupujúci z Malého Rozsutca.

„Doteraz, ak sa potrebovali dostať do Štefanovej, museli zostúpiť z Malého Rozsutca po zelenej značke až k Hotelu Diery, následne pokračovať po modrej do Podžiaru a potom odbočiť do Štefanovej po žltej. Predĺženie a zobojsmernenie žltej trasy zo Štefanovej až po osadu Podrozsutec tak ušetrí turistom viac ako hodinu času, čo ocenia pri únave z náročného výstupu na Malý Rozsutec a hlavne v nepriaznivom počasí,“ poznamenali značkári.

Nenáročný okruh vhodný aj pre deti

Vyznačením novej trasy sa tak vytvoril aj nenáročný okruh vhodný pre rodiny s deťmi smerujúcich z Bieleho Potoka od Hotela Diery (modrá značka), cez Ostrvné na Nové diery (zelená značka), pokračujúc do osady Podrozsutec (žltá značka) a následne po zelenej späť do Bieleho Potoka.

Žilinskí značkári vyznačili v Malej Fatre novú trasu.

Súvisiaci článok
Putovná lavička v obci Stránske vás očarí výhľadmi na celé okolie (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť