Pondelok 13. 05. 2024 00:55:29 | Meniny má Servác

Skupina výtržníkov sa na žilinskom námestí snažila poškodiť zdieľané bicykle

Hliadka Mestskej polície Žilina zasahovala v uplynulých dňoch na Námestí Andreja Hlinku, kde spozorovala skupinu osôb, ktorá sa snažila poškodiť zdieľané bicykle BikeKIA. Jeden z mladíkov sa podľa slov mestských policajtov počas riešenia priestupku správal arogantne a nereagoval na opakované výzvy, aby upustil od porušovania verejného poriadku a hrubého správania. Mladíka zastavili až donucovacie prostriedky. Foto: ilustračné - Facebook / BikeKIA

Juliana Krčulová|2. máj 2023|10:00:02


Súvisiaci článok
V obci Višňové mal medveď napadnúť dvoch ľudí. Obyvatelia, dávajte si pozor!
Čítajte viac >

Zástupcovia Mestskej polície Žilina na sociálnej sieti Facebook informovali o uplynulom zásahu hliadky na Námestí Andreja Hlinku.

„Hliadkou bola na Námestí Andreja Hlinku spozorovaná skupinka osôb, ktorá sa snažila poškodiť zdieľané bicykle BikeKIA. Jeden z mladíkov sa počas riešenia správal arogantne a nereagoval na opakované výzvy, aby upustil od porušovania verejného poriadku a hrubého správania. Tiež sa snažil z miesta priestupku odísť,“ uviedli zástupcovia žilinskej mestskej polície a ďalej priblížili, že až po použití donucovacích prostriedkov hmatov a chvatov bola situácia stabilizovaná a páchateľ priestupku bol doriešený v blokovom konaní.

Na mieste sa podľa ich slov tiež nachádzal mladistvý muž, ktorý sa podrobil dychovej skúške.

„Tá preukázala prítomnosť alkoholu, preto MP oznámi príslušnému správnemu orgánu (obci podľa trvalého pobytu mladistvého), výsledok vyšetrenia na zistenie alkoholu. Následne príslušná obec, resp. mestská časť upovedomí listom mladistvého, jeho zákonných zástupcov a príslušný odbor sociálno-právnej ochrany a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, o začatí konania vo veci porušenia zákazu pitia alkoholických nápojov a predvolá dotknuté osoby na prerokovanie priestupku,“ dodali.


Súvisiaci článok
Zahraničný bezdomovec má na žilinskom sídlisku Hliny porušovať nočný kľud. Mestská polícia však žiaden oznam neeviduje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť