Piatok 18. 10. 2024 09:59:49 | Meniny má Lukáš

Policajti v nedeľu zadržali v Žiline muža a ženu zo zahraničia, ktorí šoférovali na mol opití. Skončili za mrežami

Policajti informovali o dvoch nebezpečných prípadoch, keď v nedeľu zadržali najskôr muža a potom aj ženu, ktorí šoférovali Mazdu výrazne pod vplyvom alkoholu. Žena nafúkala toľko, akoby vypila 10 pív. Obaja skončili na mrežami a čaká ich súd. ILUSTRAČNÉ FOTO: Polícia

Michal Filek|12. apríl 2023|10:00:27

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline vzniesol obvinenie 41-ročnému cudzincovi z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Ten vo štvrtok vo večerných hodinách viedol osobné motorové vozidlo značky Mazda 3 po Ul. Bytčická, pričom bol zastavený hliadkou Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,48 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Muž bol obmedzený na osobnej slobode,“ napísala Zuzana Šefčíková, žilinská krajská policajná hovorkyňa.

Dodala, že vo veci sa vykonáva super rýchle konanie.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline vzniesol obvinenie aj 33-ročnej cudzinke z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Zaujímavé je, že prípad sa stal na rovnakej ulici a na rovnakom type auta.

„Žena vo večerných hodinách viedla osobné motorové vozidlo značky Mazda 3 v smere od Ul. Bytčická v Žiline. Nakoľko išla bez rozsvieteného predpísaného osvetlenia, bola zastavená príslušníkmi Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – západ. Pri kontrole sa podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 3,13 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Následne bolo lustráciou zistené, že nie je držiteľkou vodičského oprávnenia. Žena bola obmedzená na osobnej slobode,“ informovala Šefčíková.

Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.


Súvisiaci článok
Pivovar v Martine začali búrať, nahradia ho byty. Pamätníkom je to ľúto
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť