Štvrtok 25. 04. 2024 17:12:29 | Meniny má Marek

Pôsobí útočník na Daniela Tupého na Akadémii policajného zboru? Rektorka to odmieta

V prípade vraždy Daniela Tupého je vo väzbe právnik Adam Puškár, ktorého súd obvinil. Ďalší z údajných útočníkov, Vladimír M. sa priznal, že zavraždeného udrel. Zamestnanec s rovnakými iniciálami V. M., pracuje v súčasnosti na Akadémii Policajného zboru. Rektorka však tvrdí, že ide len o zhodu mien. FOTO: TASR/Advokáta Adama Puškára obvinili

TASR|28. marec 2023|14:51:02

Okresný súd Bratislava V vzal v nedeľu 26. marca do väzby advokáta Adama Puškára, ktorý je obvinený z vraždy Žilinčana Daniela Tupého. Dôvodom je obava z možného úteku a ovplyvňovania svedkov. Obvinený proti rozhodnutiu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Bratislave.

V médiách sa objavila aj informácia, že jeden z aktérov, Vladimír M., sa priznal k tomu, že Daniela v osudnú noc udrel.

Podľa medializovaných informácií svedok, ktorý priznal, že sa zúčastnil na útoku na Daniela Tupého, pôsobil v minulosti na Finančnej správe SR a momentálne pôsobí v európskej agentúre na ochranu schengenskej hranice Frontex. Konkrétne má ísť o Vladimíra M., ktorý sa priznal, že zavraždeného udrel.

Akadémia Policajného zboru (APZ) v Bratislave odmietla medializovanú informáciu, že jeden z aktérov v prípade vraždy študenta Daniela Tupého († 21) na nej pôsobí. TASR o tom informovali z kancelárie rektorky Lucie Kurilovskej.

"Ide o zhodu mien a v žiadnom prípade náš zamestnanec s iniciálkami V. M. nebol aktérom tohto prípadu," píše sa v stanovisku.

Tupého zavraždili 4. novembra 2005 v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila skupina mužov, zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu.


Súvisiaci článok
Advokát, obvinený z vraždy Daniela Tupého, obhajoval obvinených spájaných s extrémizmom a vystupoval na Infovojne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť