Štvrtok 25. 04. 2024 15:36:44 | Meniny má Marek

Vaše dve percentá pomôžu v nemocnici

Počas uplynulých rokov sa vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline podarilo zmodernizovať oddelenia, nakúpiť nové prístrojové či materiálno-technické vybavenie aj vďaka podpore pacientov, zamestnancov, partnerov a priateľov, ktorí žilinskej nemocnici venovali svoje 2 % z dane. Tento rok môžete opäť pomôcť na správnom mieste a stať sa súčasťou ďalšej výnimočnej zmeny na oddelení podľa vášho výberu. TEXT A FOTO: Lenka Záteková, hovorkyňa nemocnice

Tlačová správa|23. marec 2023|16:35:15


Súvisiaci článok
So zeleným zákalom prichádza do nemocnice ročne viac ako tisíc pacientov
Čítajte viac >

S blížiacim sa obdobím podávania daňových priznaní prichádza možnosť poukázať 2 % z dane Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline. Ako uviedol riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík, financie putujú na konkrétne oddelenia, ktoré si vyberú priamo darcovia.

„Každý, kto môže venovať percentá z dane, má právo rozhodnúť sa, aký zámer, organizácia alebo myšlienka si ho získa. V našej nemocnici meníme percentá na skutočné veci, ktoré prinášajú úžitok samotným pacientom, deťom i dospelým. Spoločne robíme nemocnicu lepšou, kvalitnejšou,“ priblížil E. Dorčík a spomenul niektoré z vlaňajších projektov.

dobrá.jpg

„Či už to boli špeciálne rehabilitačné pomôcky pre onkologických pacientov, prístroje pre novorodeniatka alebo nové nočné stolíky a mnoho ďalších výnimočných modernizácií, ktoré sa stali realitou vďaka dvom percentám z dane. Každé euro splnilo svoj účel do posledného centa,“ dodal riaditeľ FNsP Žilina a poďakoval všetkým, ktorí takýmto spôsobom podporili alebo sa rozhodnú podporiť žilinskú nemocnicu.

Zoznam oddelení a viac informácií, ako môžete vaše 2 % z dane darovať žilinskej nemocnici aj vy, nájdete na webstránke www.fnspza.sk v sekcii FNsP – Občianske združenia.


Súvisiaci článok
V žilinskej nemocnici liečia alergiu špeciálnou imunoterapiou
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť