Piatok 26. 04. 2024 06:23:51 | Meniny má Jaroslava

Rovňanci získajú pri významných životných jubileách od obce finančné príspevky

To, čo starosta Veľkého Rovného Ladislav Korček avizoval pre SP 21 hneď po svojom zvolení, sa od nového roka stalo skutočnosťou. Obec bude finančne odmeňovať jubilantov, aj novorodencov. Školáci dostanú príspevok na pomôcky a dôchodcov budú zvážať na vyšetrenie k lekárovi. ILUSTRAČNÉ FOTO: Facebook Obec Veľké Rovné

Michal Filek|23. marec 2023|09:24:34

Ladislav Korček avizoval svoje plány v rozhovore pre SP 21 niekoľko dní po svojom zvolení. Tvrdil totiž, že si to zaslúžia.

V priebehu včerajšieho dňa sa na obecnej stránke objavili oznamy, ktorými občanov informoval o nových finančných príspevkoch, ale aj o tom, kto a ako ich môže získať.

Novorodenci dostanú 200 eur

Nárok naň má každé dieťa s trvalým pobytom v obci narodené od 1.1.2023, pričom trvalý pobyt v obci musí mať minimálne jeden z rodičov. Pre vyplatenie príspevku nie je potrebné urobiť nič.

„Príspevok 200 eur sa bude vyplácať rodičom v hotovosti raz alebo dvakrát ročne, na akcii Vítanie nových občanov, po predložení dokladu totožnosti. Ak sa niektorý rodič na akcii nezúčastní, po jej konaní si príspevok bude môcť vyzdvihnúť v pokladni obecného úradu po predložení dokladu totožnosti,“ informuje starosta.

Prváci dostanú na školské pomôcku 100 + 50 eur

Nárok na príspevok 100 eur plus 50 eur na preplatenie školských pomôcok má nárok každý žiak, ktorý bude prijatý do 1. ročníka ZŠ s MŠ vo Veľkom Rovnom od budúceho školského roka.

„Finančný príspevok 100 eur bude vyplatený v hotovosti v pokladni obecného úradu rodičovi po predložení dokladu totožnosti a rozhodnutia riaditeľky ZŠ s MŠ SUT Veľké Rovné o prijatí žiaka do 1. ročníka. Školské pomôcky pre prvákov v sume 50 eur uhradí obec Veľké Rovné na základe objednávky našej školy,“ ozrejmuje Korček.

Školské pomôcky žiak dostane pri nástupe do 1.ročníka priamo v škole.

Okrúhle jubileum nad 70 rokov bude za 100 eur

Nárok na 100 eurový príspevok má každý občan Veľkého Rovného pri dovŕšení jubilea 70, 80,, 90 a viac rokov. Teda vždy pri okrúhlom výročí, dosiahnutom po 1. januári 2023.

Pre jeho vyplatenie nemusia jubilanti urobiť vôbec nič.

„Každému jubilantovi bude do 14 dní na adresu trvalého pobytu doručený gratulačný list spolu so šekom na sumu 100 eur, ktorý si vyberie na pošte,“ informuje Ladislav Korček.

Tým občanom, ktorí okrúhle jubileum dovŕšili medzi 1. januárom a 22. marcom tohto roku, doručia gratulačný list a šek na 100 eur do konca marca.

Dôchodcov a imobilných k lekárovi dovezú

Bezplatný odvoz dôchodcov a imobilných občanov k lekárovi a späť domov budú vo Veľkom Rovnom poskytovať vždy v utorok a vo štvrtok v čase od 8.00 do 11.00 od 1. apríla tohto roku.

„Pre využitie tejto služby je potrebné sa nahlásiť telefonicky na čísle 041/5582341 najneskôr deň vopred s uvedením svojho telefónneho čísla a adresy. Presný čas odvozu bude oznamovať telefonicky pracovník obce v závislosti od počtu nahlásených osôb,“ uzavrel výpočet starosta Veľkého Rovného Ladislav Korček.


Súvisiaci článok
Noví starostovia v regióne. Ladislav Korček z Veľkého Rovného: Nadviažem na všetko dobré, čo urobil môj predchodca
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť