Štvrtok 25. 04. 2024 04:45:07 | Meniny má Marek

„Bolo skvelé vidieť, ako sa ľudia stretli pre spoločný cieľ,“ zhodnotili dobrovoľníci po predsezónnej brigáde v bike parku ŽILINA OKӨ TRAILS

Nadšenci pre cyklistiku sa počas uplynulého víkendu spojili a pomohli pri úprave siedmich z deviatich trás v bike parku ŽILINA OKO TRAILS. Foto: ŽILINA OKӨ TRAILS

Juliana Krčulová|21. marec 2023|14:35:08


Súvisiaci článok
Obyvatelia Vlčiniec sa rozhodli upratať si sídlisko svojpomocne
Čítajte viac >

Cyklistický park ŽILINA OKӨ TRAILS je populárnym miestom pre milovníkov horskej cyklistiky, nielen zo Žilinského kraja. Návštevníci tu môžu nájsť trate vhodné pre rôzne úrovne zdatnosti. Park podľa slov zakladateľov aktuálne prechádza renováciou a údržbou, preto sa skupina nadšených dobrovoľníkov stretla počas uplynulého víkendu, aby pomohla udržiavať a zlepšiť cyklistické trate.

„Počas víkendu sa približne 20 dobrovoľníkov usilovalo o úpravu 7 z 9 trás v parku. Práce zahŕňali odstraňovanie sutiny, opravu odvodňovacích systémov a opravu poškodených úsekov trás. Dobrovoľníci boli z rôznych oblastí a mali rôzne skúsenosti – od skúsených horských cyklistov až po miestnych obyvateľov, ktorí chceli pomôcť svojej komunite,“ priblížili na oficiálnej internetovej stránke bike parku jeho zakladatelia.

IMG_1713-scaled.jpg

IMG_1718-scaled.jpg

Jeden zo skalných staviteľov, Mario Galbavý, počas predsezónne brigády povedal: „Bolo skvelé vidieť, ako sa ľudia stretli pre spoločný cieľ. Všetci milujeme jazdenie v tomto parku a je dôležité urobiť svoje na udržanie ho v dobrom stave.”

Ďalší dobrovoľník, Riško Tandara, dodal: „Naučil som sa veľa o technikách výstavby trás a dôležitosti správnej údržby. Práca bola náročná, ale zároveň veľmi uspokojujúca. Teším sa na jazdenie v parku!“

IMG_1730-1152x1536.jpg

Víkendová akcia bola podľa slov zakladateľov oslavou tvrdej práce a priateľstva, ktoré sa vyvinuli počas uplynulých dní:

„Bol to skvelý spôsob, ako ukončiť prvú predsezónnu úspešnú výstavbu trás,“ uviedli a ďalej priblížili, že v nedeľu popoludní si dobrovoľníci odpočinuli od práce a išli spoločne na jazdu, aby otestovali niektoré z trás, ktoré práve opravili:

IMG_0869-scaled.jpg

„Jazda bola skvelým spôsobom, ako sa spriateliť s ostatnými dobrovoľníkmi a oceniť krásu parku. Víkendová akcia výstavby trás v cykloparku bola skvelým príkladom toho, ako sa dobrovoľníci môžu spojiť a pozitívne ovplyvniť svoju komunitu. Tvrdá práca a oddanosť dobrovoľníkov pomohli udržiavať a zlepšovať trasy, aby boli bezpečné a zábavné pre všetkých jazdcov. Táto udalosť tiež poukázala na dôležitosť správnej údržby trás a na rolu, ktorú môžu dobrovoľníci zohrať pri zachovaní prírodných oblastí,“ uzavreli zakladatelia Trail Parku ŽILINA OKӨ TRAILS.


Súvisiaci článok
Spoluzakladateľ ŽILINA OKӨ TRAILS: Náš park má byť miesto, kam si ľudia chodia oddýchnuť a užiť si prírodu v blízkosti mesta (ROZHOVOR + FOTO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť