Piatok 19. 04. 2024 19:33:52 | Meniny má Jela

Radi šijete? Získajte látky a nite z bývalej textilnej fabriky Modex

Teraz Čosi z Modexu! Ak radi šijete a tvoríte, hodia sa vám látky, gombíky, nite, či iné pomôcky z bývalej textilnej fabriky Modex, môžete ich získať na pop up bazári za veľmi lacný peniaz. A navyše im dať novú šancu a nový život. Získať ich budete môcť už tento piatok, 24. marca o 14.00 v Novej synagóge v Žiline. Nech sa páči, príďte a odneste si, čo potrebujete! FOTO: Čosi

Michal Filek|21. marec 2023|11:15:43

„Zachránili sme sklad zo zatvorenej textilnej výroby Modex Žilina a dávame ho k dispozícii všetkým, ktorí šijú, tvoria a vyrábajú. Na jeden deň sa Synagóga zmení na veľký pop up bazár s látkami a výplňami, molitanmi, klasickými aj vyšívacími niťami a inými galantérnymi vecami. Rovnako tu nájdete pár kusov oblečenia a rúšok, ktoré boli ušité ešte v Modexe, a zobrali sme aj pár vešiakov, stoličiek a ventilátor, ktoré si nezaslúžia skončiť ešte v koši. Všetko bude za symbolické ceny, resp. za dobrovoľný dar, ktorým podporíte energie v Novej synagóge,“ prezradila organizátorka akcie Katarína Galdunová.

Pôjde o pomôcky a veci, ktoré by inak skončili v koši, a takto dostanú nový život. Dajú sa využiť na tvorenie, vyhodiť ich by bola veľká škoda a chyba. Určite vám veľmi dobre poslúžia.

plagat bazar.png

Akciu záchrany látok a nití z Modexu inicioval a organizuje obchodík s handmade dizajnom Čosi z Mariánskeho námestia (www.cosihandmade.sk) v spolupráci so spoločnosťou Teraz a.s., ktorá realizuje prestavbu Modexu na byty.

„Počas bazáru sa budete môcť zapojiť aj do sprievodných akcií. Spolu s Veronikou Sekerovou z ECO startupu Les i more zupcyklujeme na parádu veci fabriky, ktoré by už asi skončili v koši. Veronika sa dlhodobo zaoberá tvorením veci zo zvyškových materiálov. A každý sa bude môcť zapojiť do tvorby obrazu z textilu v tvare Novej Synagógy, ktorý pripraví tím Zmaľuj sa. Každý, kto príde, nechá tam svoju stopu,“ prezrádza Galdunová.

Pokiaľ by ste mali chuť sa pridať, budeme vďační za pomoc pri triedení a ponúkaní vecí, ozvite sa Katke Galdunovej do Čosi - 0911610929 alebo kgaldunova@gmail.com.

„Ak sa počas bazáru nerozoberie všetko, dáme látky a nite k dispozícii na darovanie aj na druhý deň v sobotu 25. marca počas Veľkonočného Malého trhu,“ uzavrela Katarína Galdunová.

Uvidíme sa v piatok 24. 3. o 14.00 v Novej synagóge v Žiline.

IMG_6150.jpg IMG_6295 2.JPG

IMG_6533.jpg IMG_6512.JPG

IMG_6247.JPG

IMG_6511.JPG

IMG_6201.JPG

IMG_6548.JPG

IMG_6640.JPG

IMG_6532.jpg

IMG_6243.JPG


Súvisiaci článok
100 stavieb Žilinského kraja: Budova bývalých módnych závodov MODEX v Žiline (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť