Nedeľa 14. 04. 2024 14:18:09 | Meniny má Justina

Mesiac knihy v „eMKe“: Počas celého marca v nej prebiehajú zaujímavé podujatia

Kniha je od nepamäti dôvernou spoločníčkou ľudí každého veku a práve prvý jarný mesiac je už roky tradične spájaný s príbehmi. Mestská knižnica v Žiline preto opäť pri tejto príležitosti pripravila pre čitateľov zaujímavé podujatia, ktoré prebiehajú počas celého marca. TEXT: Barbora Zigová, hovorkyňa mesta FOTO: Facebook/Mestská knižnica Žilina

Tlačová správa|20. marec 2023|19:45:06


Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Tešiť sa môžete na zážitkové maľovanie, aj na Veľkonočný Malý trh
Čítajte viac >

Žilinská mestská knižnica pozýva aj v marci detských čitateľov na obľúbené Čítanie s eMKou, ktorého sa môžu zúčastniť každý utorok na sídlisku Vlčince od 15.00 do 16.00 hod. a spoznať tak množstvo zábavných knižiek od rozprávok, cez dobrodružstvo až po sci-fi. V pravidelnom knižnom klube s názvom Kniha o piatej sa návštevníci 29. marca podelia o svoje knižné odporúčania, tentokrát na tému „Keby som...“.

Tohtoročný Týždeň slovenských knižníc (od 6. do 12. marca) sa niesol v znamení spoločného motta „Knižnice pre všetkých – Knižnice, záruka kvalitných informácií“. „Hlavnou myšlienkou bolo poukázať na to, že aj v tejto náročnej dobe, presýtenej informáciami, sú knižnice miestom, kde možno nájsť kvalitné správy a poznatky,” uviedla riaditeľka Mestskej knižnice Žilina Beáta Tamašiová. Žiaci Základnej školy (ZŠ) Námestie mladosti a ZŠ Jarná sa počas tohto týždňa stretli so spisovateľkou Miriam Petráňovou. V rámci podujatia #ked_meno_z_knihy_ozije im predstavila svoju knihu Listy mame, určenú nielen pre detského, ale aj dospelého čitateľa. V stredu 8. marca v „eMKe“ privítali spisovateľa a lektora Jána Markoša. Spolu s ním si na inšpiratívnom Kvíze kritického myslenia mohli žiaci vyskúšať, čo je hoax a ako ho identifikovať.

Otváracie hodiny knižnica jpg.png FOTO: Barbora Zigová, hovorkyňa mesta

Mestská knižnica Žilina zorganizovala aktivity pre čitateľov každého veku. „Naši najmenší čitatelia v #Klub_u_eMKy, ako aj deti z materských škôl objavovali počas mesiaca knihy krásu ľudovej rozprávky. Žiakov 3. a 4. ročníkov sme pozvali na prechádzku slávnymi príbehmi z rôznych kútov sveta. Starší žiaci základných škôl na podujatí #Zilina_je_(divoc)ina získali zaujímavé informácie o našom meste, ako vzniklo a kedy sa najviac rozvíjalo,“ uzavrela B. Tamašiová.


Súvisiaci článok
Až päť obnovených pamiatok zo Žilinského kraja sa uchádza o cenu "Kultúrna pamiatka roka". Hlasujte za tú svoju!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť