Streda 17. 04. 2024 17:23:36 | Meniny má Rudolf, Rudolfa

Čarodejnice a šašovia si obuli lyže a zakončili lyžiarsku sezónu v Čičmanoch

Rodinka úžasných, "depešáci", šašovia i čarodejnice si v sobotu poslednýkrát v aktuálnej zimnej sezóne prišli zalyžovať do lyžiarskeho strediska Javorinka v Čičmanoch. Zorganizovali tam každoročnú rozlúčku so snehom a karneval na lyžiach. FOTO: TASR

TASR|20. marec 2023|08:10:22


Súvisiaci článok
Čičmany: V obci oslávili 750. výročie prvej písomnej zmienky
Čítajte viac >

"Je to skôr o zábave ako o lyžovačke, slniečko svieti, pre deti sú pripravené animácie aj rôzne tance pri bufete, varíme guláš. Je to akcia pre všetkých tých, ktorí si k nám vždy nájdu cestu," povedala pre TASR Dominika Tordová z lyžiarskeho strediska v Čičmanoch. Karnevalu sa zúčastnilo viac ako 50 masiek.

Tordová hovorí, že napriek počiatočnej nepriazni počasia v úvode sezóny sa im napokon podarilo zasnežiť všetky zjazdovky v stredisku. Ceny sa podľa jej slov snažili prispôsobiť najmä rodinám. "Myslím, že sa to odrazilo na návštevnosti, takže sme spokojní," zhodnotila.

Na jarnú lyžovačku v sobotu pozývalo okolo 60 zimných areálov, mnohé posledný víkend v tejto sezóne. So sezónou sa lúčili karnevalovou lyžovačkou v Čičmanoch, v Selciach – Čachove, v Lopušnej doline, v Kokave-línii. V pondelok zatvárajú Vernár-Studničky, Vyšná Boca, Oravská Lesná, Jahodná a ďalšie areály. Podklad je v predpoludňajších hodinách premrznutý a pevný, vďaka nízkym nočným teplotám, cez deň povoľuje. Snehová vrstva dosahuje 20 až 50 centimetrov, vo vysokých polohách aj viac. Tu je predpoklad ešte aj veľkonočnej lyžovačky.

309057343_600494021564007_327652769962037954_n.jpg FOTO: Lyžiarske stredisko Javorinka Čičmany


Súvisiaci článok
Manželia z Čičmian pripravili prekvapenie v podobe novej lavičky nielen pre návštevníkov, ale aj pre celú obec (ROZHOVOR)
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
V Malej Fatre spadol z hrebeňa turista. Sfúkol ho vietor...
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť