Piatok 19. 04. 2024 09:57:44 | Meniny má Jela

Žilinskí colníci zaistili u osemnásťročných mladíkov drogu, ktorá je na Slovensku už viac ako rok zakázaná

Príslušníci finančnej správy zo Žiliny pri kontrole vozidla na Kysuciach zaistili v ruksakoch štyri balenia, u nás už viac ako rok zakázanej, drogy s názvom kratom. Prípad bol podľa slov hovorkyne žilinského colného úradu postúpený orgánom činným v trestnom konaní. Foto: Colný úrad Žilina

Juliana Krčulová|15. marec 2023|09:18:17


Súvisiaci článok
Na hrebeni Nízkych Tatier uviazla dvojica turistov, zachraňovala ich HZS
Čítajte viac >

Médiá o tom informovala Božena Chríbiková, hovorkyňa Colného úradu Žilina, pričom uviedla, že osobné motorové vozidlo, ktoré viedol iba 18-ročný muž, na Kysuciach zastavili žilinskí príslušníci finančnej správy kvôli kontrole prepravovaného tovaru.

„Vodič cestoval z Českej republiky. Nebol sám, spolu s ním sa v aute viezla aj ďalšia osoba. Išlo o niekoľko mesiacov staršieho spolujazdca. V dopravnom prostriedku u posádky pochádzajúcej zo Žiliny našli kontrolujúci otvorenú fľašu vodky. Položenú ju mala na podlahe v zadnej časti vozidla. Okrem nej sa na zadných sedadlách nachádzali aj dva ruksaky,“ priblížila Chríbiková a ďalej dodala, že po vykonaní dôslednej prehliadky v jednom z nich príslušníci finančnej správy zbadali tri balenia omamných a psychotropných látok s názvom kratom a v druhom našli jedno balenie rovnakej látky.

„Na Slovensku je od 9. 12. 2021 kratom, ktorý sa zvykne používať na odvykanie od heroínu, morfínu a iných opioidných drog, z dôvodu vážnych bezpečnostných obáv, zakázaný. Prípadom sa už zaoberajú orgány činné v trestnom konaní,“ dodala hovorkyňa Colného úradu Žilina.

IMG_20230218_232745.jpg


Súvisiaci článok
V Sučianskej doline napadol turistu medveď. Má vážne poranenú nohu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť