Utorok 26. 03. 2024 02:51:11 | Meniny má Emanuel

V Sučianskej doline napadol turistu medveď. Má vážne poranenú nohu

Počas nedeľňajšej prechádzky v lese prekvapil turistu medveď. K ich stretu a následnému napadnutiu medveďom malo údajne dôjsť pri Chate Vendovka. ILUSTRAČNÉ FOTO: freepik.com

Erika Filekova|14. marec 2023|15:39:44


Súvisiaci článok
Peter, ktorý vystupuje pod prezývkou Medvedí Lesný Duch, si našiel neobvyklú záľubu (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Podľa Nového Času, ktorý informáciu zverejnil na svojom webe dnes ráno sa muž snažil po strete s medveďom utiecť, no nepodarilo sa mu to a šelma ho napadla.

„Môžeme potvrdiť, že sme ošetrili a prijali pacienta s hryznými poraneniami od medveďa. Je v stabilizovanom stave, hospitalizovaný na traumatologickej časti Ortopedickej kliniky Univerzitnej nemocnice Martin,“ povedala Novému Času hovorkyňa K. Kapustová.

Odborníci odporúčajú pri strete s medveďom pasívnu obranu nie útek: ľahnúť si na brucho tvárou k zemi, ramenami a rukami si chrániť hlavu a krk, ostať bez pohybu („hrať mŕtveho“) až pokiaľ medveď neodíde.

Ak vás medveď prevráti, znova sa dostaňte do pôvodnej polohy, aby ste mali brucho a ostatné životné orgány chránené pri zemi. Brániaci sa medveď väčšinou prestane útočiť, keď zistí, že už nie ste hrozbou. Aktívna obrana by mohla predĺžiť útok a zvýšiť pravdepodobnosť vážneho zranenia.


Súvisiaci článok
Regionálna veterinárna a potravinová správa Martin potvrdila prípad vtáčej chrípky v blízkosti Sučianskych štrkovísk
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť