Štvrtok 17. 10. 2024 10:20:14 | Meniny má Hedviga

Mesto Žilina nechalo v uplynulom roku odtiahnuť dvadsaťsedem autovrakov

Janka Tabačková z referátu odpadového hospodárstva, čistoty mesta, poľnohospodárstva a zvierat v najnovšej epizóde podcastu Mesta Žilina informovala o autovrakoch, ktoré strašia verejné priestranstvá a sú tŕňom v oku mnohých obyvateľov mesta. Foto: Mesto Žilina

Juliana Krčulová|15. marec 2023|08:16:23


Súvisiaci článok
Žilinčania v januári nahlásili až osem dlhodobo odstavených vozidiel naprieč celým mestom (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

V najnovšej epizóde podcastu Mesta Žilina, zverejnenej na platforme Spotify, odpovedala Janka Tabačková z referátu odpadového hospodárstva, čistoty mesta, poľnohospodárstva a zvierat aj na otázku, ako sa samospráve darí v ich odstraňovaní tento rok a aké zákonné postupy musia pri tom dodržiavať.

„Autovraky v Žiline nás trápia všetkých obyvateľov, a myslím si, že najviac na sídliskách, kde zaberajú parkovacie miesta, ktorých je vo všeobecnosti nedostatok. Autovrak - nie je vrak ako vrak, alebo auto ako auto. Musíme si v prvom rade povedať, čo by auto označené ako autovrak malo spĺňať. Napríklad – autu vytekajú kvapaliny, je v 10 % poškodené, má spustené pneumatiky, je nepoužívané, má neplatnú TK a EK. V tomto prípade obyvatelia mesta Žiliny sami nahlasujú tento podnet mestskej polícii a na základe toho mestská polícia v spolupráci so mnou, a teda s Mestským úradom, pokračujeme ďalej,“ uviedla v podcaste mesta Žilina Janka Tabačková a ďalej pokračovala:

„Do nahláseného podnetu treba uviesť evidenčné číslo vozidla a najmä lokalitu, kde stojí, napríklad ulicu alebo popisné číslo, ďalej výrobnú značku auta a farbu auta. Ďalej koná mestská polícia, ktorá vyfotí toto vozidlo a následne ho dá do databázy.“

335621699_920460762482562_3870494085659003472_n.jpg

Tabačková z referátu odpadového hospodárstva, čistoty mesta, poľnohospodárstva a zvierat v najnovšej epizóde podcastu mesta Žilina odpovedala aj na otázku, aké sú štatistiky autovrakov v Žiline za posledné roky:

„Do dnešného dňa, vrátane minulého roku, sa urobilo 193 výziev na odstránenie auta, z toho 126 kusov bolo odstránených majiteľmi. Za minulý rok sa odtiahlo dvadsaťsedem vozidiel, dnes sme ťahali dve vozidlá, včera dve vozidlá,“ priblížila vo včerajšej uverejnenej epizóde Tabačková, ktorá sa podelila aj o vtipnú príhodu z procesu odstraňovania autovraku:

„Zažili sme všeličo vtipné. Išli sme odťahovať auto, bolo to blízko autoservisu, auto stálo síce na mestskom pozemku, no a poviem vám, keď vyšli tí štyria chlapi odtiaľ, tak (smiech), ale vždy chodím s mestskou políciou, takže boli slušní, ale ten prvý moment ... (smiech). Máme ale aj také prípady, že sme ťahali dve zhorené autá vo veľkom neporiadku, no a nechcite vidieť, do čoho všetkého sme stúpili,“ dodala s úsmevom Janka Tabačková z referátu odpadového hospodárstva, čistoty mesta, poľnohospodárstva a zvierat.

CELÚ EPIZÓDU podcastu mesta Žilina s Jankou Tabačkovou si môžete vypočuť prostredníctvom TOHTO ODKAZU.


Súvisiaci článok
Pozrite si marcové zábery z výstavby najdlhšieho tunela Višňové (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť