Piatok 18. 10. 2024 11:49:34 | Meniny má Lukáš

Žilinské vydavateľstvo získalo od darcov viac ako trinásťtisíc eur na obnovu svojich zničených priestorov

„Ďakujeme všetkým, ktorí ste sa zapojili do zbierky na Donio.sk. Vďaka vašej podpore sme sa postavili na nohy a ideme ďalej. Máme nachystané novinky, ktoré sa vám budú páčiť,“ napísali majitelia žilinského vydavateľstva Artis Omnis na sociálnej sieti. Foto: Koláž SP 21 / Vydavateľstvo Artis Omnis

Juliana Krčulová|6. marec 2023|12:00:14


Súvisiaci článok
Kníhkupectvo Martinus počas celého mesiaca február predáva knihy žilinského vydavateľstva bez nároku na zisk (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

V pondelok 30. januára 2023 zasiahol požiar budovu na Kysuckej ulici v Žiline, v ktorej sídli aj vydavateľstvo Artis Omnis. Väčšina budovy podľa dostupných informácií zhorela, pričom vydavateľstvo prišlo o kancelárie, ktoré po požiari a zásahu hasičov zostali kompletne zničené. Ako uviedol syn majiteľov žilinského vydavateľstva Dominik, jeho rodičia v dôsledku požiaru tak prišli nielen o priestor, v ktorom už takmer 20 rokov denno-denne tvoria knihy pre svojich čitateľov, ale aj o niekoľko tisíc kníh, ktoré mierili do predajní.

Na portáli Donio.sk preto vytvoril zbierku: „Vydávať na Slovensku knihy je aj za dobrého počasia viac hobby, než veľký biznis. Dva roky covidu a súčasná ekonomická situácia z toho spravili boj o prežitie. No a keď sa k tomu pridá takáto pohroma, tak už ani neviem, ako by som to nazval. Pomôžme im, prosím, príspevkom v akejkoľvek výške – ako ich poznám, všetky peniaze napokon investujú zas a znova len do toho, čo vedia najlepšie: Aby aj naďalej mohli nám všetkým spríjemňovať voľné chvíle skvelými knihami od slovenských autorov,“ uviedol vo svojej výzve na portáli Donio.sk.

328984398_1781108188949084_7447859562391449070_n.jpg

Za 31 dní odo dňa vyhlásenia zbierky na pomoc žilinskému vydavateľstvu Artis Omnis sa do výzvy zapojilo 313 darcov a spolu prispeli čiastkou 13 113 eur. Podľa portálu Donio.sk mala priemerná výška daru hodnotu 42 eur, pričom najvyšší dar bol v sume 2 000 eur.

„STE NESKUTOČNÍ. Ďakujeme všetkým, ktorí ste sa zapojili do zbierky na Donio.sk. Vďaka vašej podpore sme sa postavili na nohy a ideme ďalej. Máme nachystané novinky, ktoré sa vám budú páčiť. Viac prezradíme v priebehu marca. Ešte raz, ďakujeme!“ dodali majitelia žilinského vydavateľstva na sociálnej sieti Facebook.


Súvisiaci článok
Charitatívneho behu pre Elis v Kysuckom Novom Meste sa zúčastnili aj hasiči z Oškerdy (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť