Štvrtok 18. 04. 2024 17:26:53 | Meniny má Valér

Otec Jána Kuciaka: Verím, že Kočnera za vraždu odsúdia už 24. apríla. Jeho obhajoba ide cestou, že je za tým tajná služba, aj s pomocou Lipšica

Český spravodajský televízny kanál CNN Prima News priniesol v piatok rozhovor s Jozefom Kuciakom, otcom zavraždeného novinára Jána. Ten v ňom prezentoval zaujímavé indície, že súdený Marián Kočner sa snaží zdiskreditovať Jánovu novinársku prácu lživými tvrdeniami, že bol v spojení s tajnou službou. Jozef však verí, že už 24. apríla padne verdikt a Kočnera súd z vraždy jeho syna usvedčí. Dôkazy sú vraj, podľa sudcu, tentoraz silnejšie, ako pri prvom pojednávaní. FOTO: TASR

Michal Filek|5. marec 2023|14:45:36

CNN Prima News (CPN) rozhovor s Jozefom Kuciakom uviedla slovami, že na sociálnych sieťach sa šíria konšpiračné teórie, podľa ktorých Ján Kuciak spolupracoval s tajnými službami. „Je to snaha zdiskreditovať jeho investigatívnu prácu, aj celú vraždu. Asi tuším, kto je za tým,“ uviedol pre CPN Jankov otec. Je presvedčený, že je za tým práve Kočner.

Obsiahly rozhovor, ktorý pre CPN poskytol, je aj o bolesti v srdci, snoch, o blížiacich sa parlamentných voľbách, Robertovi Ficovi, aj vojne na Ukrajine. Dôležitá je však najmä pasáž o konšpiračnej teórii, ktorá sa šíri slovenským internetom, podľa ktorej Ján Kuciak spolupracoval s tajnou službou.

Jozef je presvedčený, že konšpirácie sa šíria z okruhu ľudí blízkych uväznenému Mariánovi Kočnerovi, ktorý je obvinený z objednania celej tej odpornej vraždy. „Bol síce zbavený viny, najvyšší súd ale prípad vrátil na nové pojednávanie. Je to jasná snaha zdiskreditovať celú novinársku prácu Janka, aj prípad nájomnej dvojnásobnej vraždy,“ povedal pre televíziu Jozef Kuciak.

Redaktor televízie dokonca pripomína výrok Roberta Fica, že sa vraj budú Slováci diviť, keď bude odhalený skutočný vrah Jána Kuciaka.

Na to jeho otec nadväzuje tvrdením, že tým smerom sa teraz bude uberať Kočnerova obhajoba tvrdiac, že vraždu zorganizovali tajné služby. „Dokonca vraj s pomocou Daniela Lipšica, ktorý bol náš prvý advokát, predtým aj minister vnútra SR,“ hovorí Kuciak.

Otec zavraždeného novinára verí, že po piatich rokoch konečne Kočnera právoplatne usvedčia a odsúdia. Takto to povedal CNN Prima News: „Za seba verím, že sa tak stane už 24. apríla, ako sa vyjadrila predsedníčka súdu. Dôkazy sú teraz omnoho silnejšie, ako v prvom procese. Ale stať sa môže všetko.“


Súvisiaci článok
VIDEO Jozef Kuciak a žilinskí novinári si v debate pripomenuli Jánovu vraždu. Prečo sa tí, ktorých odchod žiadali davy, znova derú k moci?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť