Piatok 26. 04. 2024 17:34:28 | Meniny má Jaroslava

4 nádherné hojdačky v prírode, ktoré sa nachádzajú v Žilinskom kraji

Hojdačky v prírode sú medzi ľuďmi čoraz viac populárnejšie. V zimnom období, kedy je množstvo turistických atrakcií zatvorených, vyhľadávajú ľudia viac voľne dostupných miest v prírode. Tieto hojdačky v prírode očaria každého, kto miluje pozorovať svet z výšok a rád sa vracia do detstva. FOTO: Instagram/didi__b

Radka Kostánová|24. február 2023|15:00:13

Hojdačka Párnica

Ako prvú môžete navštíviť hojdačku v obci Párnica. Túto obec nájdete v okrese Dolný Kubín, na Orave. Najjednoduchšie hojdačku nájdete, ak pôjdete od železničnej stanice. Je nutné sledovať modrú turistickú značku, vďaka čomu vám cesta nezaberie viac ako 30 minút. Cesta je mierne kopcovitá, pretože hojdačka sa nachádza na lúke pri lese. Trasa ku nej je skutočne jedna z tých jednoduchších, preto rozhodne odporúčame zavolať aj deti. Budú mať zážitok.

parnica.jpg FOTO: Instagram/didi__b

Lietavská Svinná

Lákavou a veľmi populárnou je aj hojdačka, ktorá sa nachádza pri obci Lietavská Svinná. Možno by ste ani nepovedali, že neďaleko Žiliny sa môže nachádzať tak nádherné a romantické miesto. V prostredí chaty Patúch, ktoré je plné jazierok a stromov, je zavesená hojdačka, ktorá vám príjemne osvieži víkend. A ak vám bude hojdačka ako turistická atrakcia málo, môžete sa vybrať aj k Lietavskému hradu.

lietavska svinna, zdroj = insta:didi__b.jpg FOTO: Instagram/didi__b

Raková - Črchľa

Aj v obci Raková, neďaleko Čadce, sa nachádza hojdačka v prírode. Vychutnať si z nej môžete výhľady ako z romantického filmu, ibaže to bude skutočnosť. Trasa je veľmi jednoduchá, mali by ste ju vidieť a hľadať rovno na kopci nad obcou Raková. Zavesená je na pevnej borovici, preto neváhajte zobrať aj partnera. Výlet si užije rovnako.

rakova crchla, zdroj = insta:kysuce_.jpg FOTO: Instagram/kysuce_

Hojdačka Oravská Lesná

Posledná hojdačka, tá v Oravskej Lesnej, môže svojimi výhľadmi konkurovať tej najkrajšej na Slovensku. Dajú sa z nej pozorovať vrcholky Kysuckých hôr a aj Malá Fatra. Keď sa dostanete na rozhranie okresov Čadca a Námestovo, stačí vám vyhľadať odpočívadlo. Od neho sa ku nej dostanete cez turistický chodník až po lesík, v ktorom sa hojdačka nachádza. Ak pôjdete správne, mali by ste pri nej byť do 15 minút.

oravska lesna.jpg FOTO: Instagram/didi__b


Súvisiaci článok
7 najkrajších hojdačiek v prírode, ktoré nájdete v Žilinskom kraji
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť