Pondelok 16. 09. 2024 18:27:19 | Meniny má Ľudmila

Žilinskí mestskí poslanci včera rozhodli o budúcnosti tlačených Radničných novín

Mestská poslankyňa Zuzana Balogová spolu s poslancom Dušanom Maňákom predložili na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva návrh na zrušenie vydávania Radničných novín mesta Žilina v papierovej podobe a ponechanie len vydávanie Radničných novín v elektronickej verzii. Foto: Koláž SP 21 / Mesto Žilina

Juliana Krčulová|22. február 2023|15:13:57


Súvisiaci článok
Žilinské konzervatórium súrne potrebuje opravu za 2,8 milióna eur. Peniaze, ktoré na ňu boli, už nie sú. Rozhodnú poslanci o úvere? VIDEO
Čítajte viac >

Taktiež navrhli aj to, aby sa financie v prípade zrušenia vydávania Radničných novín mesta Žilina v papierovej podobe presunuli v rámci rozpočtu mesta na odbor školstva.

Poslankyňa Balogová spolu s poslancom Maňákom vo svojej dôvodovej správe uviedli, že tlačiarenské služby Radničných novín v roku 2022 predstavovali 53 476,80 eur a distribúcia 31 599,60 eur, spolu teda 85 076,40 eur.

„Mesto Žilina plánuje v roku 2023 znížiť náklady na vydávanie radničných novín a to tlač na 27 060 eur a distribúciu na 19 157,60 eur. Spolu suma 46 217,60 eur. Momentálne sa nachádzame v situácii, kedy samosprávy prehodnocujú nevyhnutnosť každého výdavku a preto by sme si dôsledne zvážiť, či je nutnejšie investovať do škôl a do vzdelávania, alebo na informovanie časti obyvateľov o aktivitách mesta,“ uviedli poslanci v dôvodovej správe.

Oba návrhy, teda zrušenie vydávania Radničných novín mesta Žilina v papierovej podobe a ponechanie len vydávanie Radničných novín mesta Žilina v elektronickej verzii, spolu s návrhom, aby sa financie z prípadného zrušenia vydávania Radničných novín mesta Žilina v papierovej podobe presunuli v rámci rozpočtu mesta na odbor školstva, žilinskí mestskí poslanci včera na zvolanom zastupiteľstve neschválili.

1 a 3.jpg Foto: screenshot 3. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline na platforme Youtube.com

1 a 3 -.jpg Foto: screenshot 3. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline na platforme Youtube.com

Poslankyňa Balogová spolu s poslancom Maňákom tiež predložili návrh uvádzať v Radničných novinách mesta Žilina informáciu, že ide o poslanecký návrh, pokiaľ ide o poslanecký návrh schválený mestským zastupiteľstvom.

„Poslanci počas svojho volebného obdobia, predložili množstvo dobrých materiálov, preto sa mi zdá fér, aby to bolo spomenuté aj v Radničných novinách mesta Žilina. Aby sa tak predišlo špekuláciám, neuvádzalo by sa meno poslanca, ale iba to, že ide o poslanecký návrh. Čiže napríklad, na základe poslaneckého návrhu sa vynoví podchod pri Rondli, alebo na základe poslaneckého návrhu bude mať mesto nového záhradníka,“ uviedla poslankyňa Balogová.

Na včerajšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Žiline bol tento návrh prijatý.

2.jpg Foto: screenshot 3. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline na platforme Youtube.com

2 -.jpg Foto: screenshot 3. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline na platforme Youtube.com


Súvisiaci článok
Žilinskí mestskí poslanci dnes o proteste prokurátora nehlasovali
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť