Streda 18. 09. 2024 11:01:22 | Meniny má Eugénia

Večer v Žiline zrazil nákladiak chodca na priechode. Zraneniam na mieste podľahol

Včera večer v Žiline, na ceste z Terchovej, zrazil vodič nákladného auta Iveco chodca na priechode pre chodcov. Ten zraneniam, ktoré boli nezlučiteľné so životom, na mieste podľahol. FOTO: Polícia SR

Erika Filekova|22. február 2023|10:15:04

Na základe policajného vyšetrovania bolo zistené, že 54-ročný vodič viedol nákladné motorové vozidlo Iveco po ceste druhej triedy v smere od obce Terchová do Žiliny.

„Následne z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu nákladného motorového vozidla s chodcom, ktorý prechádzal po riadne vyznačenom priechode pre chodcov. Po dopravnej nehode chodec utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Alkohol u vodiča vykonanou dyhovou skúškou zistený nebol. U nebohého muža bude vykonaná pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ informuje polícia.

UPOZORNENIE

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, nepreceňovali svoje schopnosti a dodržiavali dopravné predpisy.

Obzvlášť treba zvýšiť opatrnosť v blízkosti priechodov pre chodcov a všímať si pohyb chodcov už na chodníku. Chodci by mali vstupovať na cestu, až keď je to pre nich bezpečné. Odporúčame chodcom všímať si vodičov, či ich vidia, či reagujú na ich prítomnosť a mať s nimi očný kontakt. Žiaľ, pri zrážke chodca s autom, sú dôsledky neraz tragické.


Súvisiaci článok
Bola to facka, alebo nie? Sestrička tvrdí, že jej pacient jednu vypálil, lebo mu nechcela dať kartu. On tvrdí, že ruka šla len okolo nej
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť