Piatok 26. 07. 2024 21:30:25 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Talent Žilinského kraja: Biatlonista Michal Adamov (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)

Šestnásťročný rodák zo Žiliny, Michal Adamov, sa biatlonu, bežeckému lyžovaniu a skialpinizmu venuje od svojich ôsmich rokov. Od svojich začiatkov až dodnes sa pripravuje v klube TJ Tatran Hybe, kde ho trénuje jeho otec. Michala ste mali možnosť naposledy zazrieť na EYOF 2023, kde súťažil v biatlone a obsadil druhé a trináste miesto v celoeurópskej konkurencii. Foto: Súkromný archív Michala Adamova

Juliana Krčulová|5. marec 2023|12:52:47


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Atlét Filip Revaj (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„Volám sa Michal Adamov, mám šestnásť rokov, pochádzam zo Žiliny a bývam v Nižnej Boci v Nízkych Tatrách. Venujem sa biatlonu, bežeckému lyžovaniu a skialpinizmu. Pretekám už od svojich ôsmich rokov a aktuálne chodím na gymnázium v Liptovskom Hrádku,“ predstavil sa našej redakcii talentovaný biatlonista Michal Adamov, ktorý zaspomínal aj na svoje športové začiatky:

IMG_3766.jpg

„Keď som mal osem rokov, presťahovali sme sa zo Žiliny do malej dediny v Nízkych Tatrách. Na základnej škole v Hybiach bol krúžok bežeckého lyžovania, na ktorý ma prihlásili rodičia. Neskôr som k tomu pridal aj streľbu a začal som sa venovať biatlonu. Od svojich začiatkov až dodnes sa pripravujem v klube TJ Tatran Hybe, kde ma trénuje môj otec,“ uviedol Michal pre našu redakciu a ďalej pokračoval o svojom tréningovom pláne:

IMG_3735 (1).jpg

„V bežných týždňoch, keď nie som na sústredení, trénujem päť až sedemkrát do týždňa. Keď som na sústredení, je to dvakrát toľko. Na tréningoch sa zameriavame na rýchlosť, vytrvalosť, silu, techniku behu na lyžiach a streľbu. Cez zimu trénujem na bežkách a skialpoch, cez leto behám, bicyklujem a behám na kolieskových lyžiach,“ zhodnotil svoj tréningový plán mladý športovec.

IMG_20220305_152302.jpg

Šestnásťročného športovca sme sa ďalej opýtali na súťaže, ktorých sa už stihol zúčastniť a na cenné víťazstva, ktoré si z týchto súťaží odniesol:

„Najväčším medzinárodným podujatím, ktoré som doteraz absolvoval, bol EYOF 2023. Súťažil som tu v biatlone a obsadil som 2. a 13. miesto v celoeurópskej konkurencii. Taktiež som mnohonásobný Majster Slovenska, aj viacnásobný celkový víťaz Slovenského pohára v bežeckom lyžovaní, aj v biatlone. Okrem biatlonu a bežeckého lyžovania sa venujem ešte skialpinizmu,“ pochválil sa iba šestnásťročný rodák zo Žiliny a ďalej pokračoval:

IMG-20230126-WA0012.jpg

„Vrcholom mojej tohtoročnej sezóny sú Majstrovstvá sveta juniorov v biatlone v Kazachstane, kam som sa nominoval výsledkom z EYOF-u. Tiež by som sa chcel zúčastniť Majstrovstiev Českej republiky v bežeckom lyžovaní a domácich pretekov v biatlone, bežeckom lyžovaní a ak stihnem, v skialpinizme.“

Cristiano Gjeri Del Fabbro-ASD Monte Coglians Forni Avoltri.JPG

Na našu otázku, aké sú jeho nadchádzajúce plány do budúcnosti, nám odpovedal takto:

„Nad ďalšou školou som zatiaľ nerozmýšľal. V blízkej budúcnosti sa chcem čo najviac venovať tréningu, aby som sa ešte zdokonalil a dosiahol čo najlepšie výsledky,“ uzavrel pre našu redakciu biatlonista Michal Adamov.

Cristiano Gjeri Del Fabbro-ASD Monte Coglians Forni Avoltri-1.JPG

V redakcii SP 21 držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov!

Ak máte vo svojom okolí nadaného športovca/športovkyňu, umelca/umelkyňu, o ktorej by sme sa mali dozvedieť, napíšte nám prostredníctvom nášho mailu tip@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Futbalistka a skialpinistka Nikola Maťková (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť