Piatok 26. 04. 2024 20:55:07 | Meniny má Jaroslava

Následky kalamity v Žilinskom kraji odstraňovalo 79 hasičov

Následky nepriaznivého počasia v Žilinskom kraji odstraňovalo od piatka (3. 2.) do sobotňajšieho rána 54 profesionálnych a 25 dobrovoľných hasičov. Celkovo zasahovali 51-krát. Pre TASR to v sobotu potvrdil Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline. FOTO: Polícia SR

TASR|4. február 2023|10:39:28

Konkretizoval, že išlo o odstraňovanie popadaných stromov z komunikácií, z elektrického vedenia či z koľajiska. Hasiči likvidovali aj stromy, ktoré spadli na osobné autá či iskrenie na stĺpe elektrického vedenia, ktoré bolo spôsobené pokrývkou snehu.

"V jednom prípade išlo aj o hľadanie zablúdenej bežkárky v nedostupnom teréne," priblížil Kypus.

V Žilinskom kraji komplikuje aj v sobotu dopravu na cestách sneženie, vietor, pády stromov, zľadovatené úseky a šmýkajúce sa nákladné motorové vozidlá. Podľa žilinskej krajskej policajnej hovorkyne Zuzany Šefčíkovej je najhoršia situácia v okresoch Dolný Kubín, Čadca a Martin.

Na cestách naďalej platí mimoriadna situácia, ktorú vyhlásila krajská správa ciest. Hovorkyňa kraja Eva Lacová upozornila, že v niektorých oblastiach napadlo za 24 hodín vyše pol metra snehu.


Súvisiaci článok
AKTUALIZOVANÉ: Počasie komplikuje vlakovú dopravu, pre padnuté stromy platia obmedzenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť