Piatok 19. 04. 2024 13:46:48 | Meniny má Jela

Správa ciest ŽSK vyhlásila v celom kraji mimoriadnu situáciu

Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) vyhlásila v piatok mimoriadnu situáciu v celom kraji. Ide o dôsledok pretrvávajúceho sneženia, ktoré sa týka najmä Oravy, Kysúc, Liptova a Horného Považia. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Eva Lacová. Upozornila, že silné sneženie komplikuje zjazdnosť ciest, snehová pokrývka v niektorých úsekoch dosahuje viac ako desať centimetrov. FOTO: Facebook / Erika Jurinová

TASR|3. február 2023|16:09:51

"Všetky naše vozidlá a vodiči sú v teréne, v nepretržitej prevádzke a robíme maximum pre čo najlepšiu zjazdnosť vozoviek. Musíme však dodržiavať aj technické predpisy a operačný plán zimnej údržby a zabezpečovať zjazdnosť ciest od najvyššej kategórie po tú najnižšiu, ktorou sú cesty tretej triedy. Odporúčame vodičom, aby obmedzili jazdu vozidlom iba na nevyhnutné účely," uviedla Lacová.

Dodala, že najkomplikovanejšia situácia je na horských priechodoch Čertovica, Šturec, Kremnické Bane, Fačkovské sedlo, Javorník, Makov, Trstená, Príslop, Brestová, Jasná, Nová Bystrica – Oravská Lesná, Jasenovo, Huty, Rovná Hora, Semeteš a Klokočov.

Na zhoršenú zjazdnosť ciest v ŽSK upozornila aj polícia. Najviac sneženia očakávajú meteorológovia v piatok v Žilinskom kraji a v Tatrách. Miestami tam môže napadnúť 30 až 40, ojedinele až 50 centimetrov nového snehu. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy pred snežením i silným vetrom.


Súvisiaci článok
Mimoriadnu situáciu pre sneženie vyhlásilo vyše 20 obcí v Žilinskom kraji
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť