Štvrtok 25. 04. 2024 00:41:54 | Meniny má Marek

Policajti z Čadce odhalili ďalších nezodpovedných vodičov, ktorí si za volant sadli opití

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí tridsaťsedemročný muž z Čadce a aj 30-ročný muž z obce Raková. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|4. február 2023|14:15:53


Súvisiaci článok
Pod vplyvom alkoholu spôsobila v Malej Bytči dopravnú nehodu a ušla
Čítajte viac >

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí tridsaťsedemročný muž z Čadce, ktorý mal podľa slov hovorkyne OR PZ v Čadci, Janky Zlochovej, v utorok 30. januára 2023 v nočných hodinách viesť po ceste v meste Čadca osobné motorové vozidlo značky Peugeot.

„Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný. Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,97 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 2,02 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov,“ priblížila hovorkyňa a ďalej dodala, že poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu skrátené vyšetrovanie už skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Čadci obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky aj 30-ročného muža z obce Raková.

Obvinený muž mal podľa Zlochovej viesť v nedeľu 29. januára 2023 v ranných hodinách po ceste v obci Raková osobné motorové vozidlo značky Nissan. Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný.

„Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,56 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 1,17 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov. Poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ dodala.


Súvisiaci článok
Kysucká nemocnica pátra po totožnosti neznámej osoby, ktorú zachytili bezpečnostné kamery
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť