Streda 24. 04. 2024 23:16:11 | Meniny má Juraj

Talent Žilinského kraja: Atlét Filip Revaj (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)

Dvadsaťročný rodák zo severu Slovenska, Filip Revaj sa behom na stredné trate venuje už šesť rokov a momentálne pôsobí v klube ŠK. OZ. Dukla Banská Bystrica. Na pretekoch EYOF Baku v roku 2019 v behu na 800 metrov obsadil 4. miesto a okrem toho má na konte 25 titulov Majstra Slovenska z behov na 800 metrov, 1 500 metrov, 4 x 400 metrov a cezpoľných behov. Filip je aj držiteľom slovenského rekordu v kategórii starších žiakov behu na 800 metrov. Foto: Súkromný archív Filipa Revaja

Juliana Krčulová|25. február 2023|12:00:02


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Futbalistka a skialpinistka Nikola Maťková (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„Volám sa Filip Revaj, mám dvadsať rokov a pochádzam z najsevernejšej časti Slovenska, z obce Rabča. Venujem sa atletike, konkrétne behom na stredné trate – 800 metrov a 1 500 metrov. S atletikou som začal vo svojich štrnástich rokoch na základnej škole, kde som ako žiak 9. ročníka chodil na atletický krúžok, ktorý sme mali na škole, a tak som si atletiku a behy na stredné trate veľmi obľúbil. Po skončení základnej školy som začal študovať na Strednej Športovej Škole v Banskej Bystrici, kde som pokračoval aj s atletikou. Po strednej škole som začal študovať na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Momentálne pôsobím v klube ŠK. OZ. Dukla Banská Bystrica,“ predstavil sa našej redakcii talentovaný atlét Filip Revaj, ktorý zaspomínal aj na svoje športové začiatky:

IMG-4819.jpg

„S atletikou som začal pred šiestimi rokmi na základnej škole, k športu ma ale hlavne viedli rodičia už od detstva, rovnako ako mojich dvoch mladších súrodencov. Často sme chodili do prírody na cykloturistiku, plávať alebo len tak si ísť zabehať. Okrem atletiky som chodil aj na florbal a futbal, no tieto kolektívne športy ma až tak nepohltili ako atletika,“ uviedol Filip a ďalej dodal, že momentálne pôsobí v klube ŠK. OZ. Dukla Banská Bystrica, kde má výborné podmienky na atletickú prípravu počas celého roka:

IMG-4817.jpg

IMG-4812.jpg

„Tréningy mávam každý deň v týždni okrem nedele a každý jeden tréning je zameraný na niečo iné. Jeden deň máme vytrvalostný tréning, potom rýchlostný, niekedy je to zasa voľný beh alebo posilňovňa, to závisí od tréningového plánu, no v priemere za celý rok nabehám cez týždeň 80 až 90 kilometrov,“ uviedol pre našu redakciu talentovaný Filip.

Dvadsaťročného rodáka z Rabče sme sa opýtali na súťaže, ktorých sa už stihol zúčastniť a na cenné víťazstva, ktoré si z týchto súťaží odniesol: „K výnimočným pretekom by som zaradil EYOF Baku 2019, kde som v behu na 800 metrov obsadil 4. miesto - bol to pre mňa úžasný zážitok a dodnes naň spomínam. Okrem toho mám na konte 25 titulov Majstra Slovenska z behov na 800 metrov, 1 500 metrov, 4 x 400 metrov a cezpoľných behov, a som tiež držiteľom slovenského rekordu v kategórií starších žiakov behu na 800 metrov,“ pochválil sa dvadsaťročný Filip. Na našu otázku, aké sú jeho nadchádzajúce plány do budúcnosti, nám odpovedal takto:

IMG-4813.jpg

IMG-4816.jpg

„Tento rok ma čakajú Majstrovstvá Slovenska do 23 rokov a Majstrovstvá Slovenska dospelých, kde budem obhajovať titul, ale hlavný cieľ na sezónu 2023 je splniť limit na Majstrovstvá Európy do 23 rokov vo fínskom Espoo a taktiež na Majstrovstvá Európy družstiev v poľskom Chorzowe. Tento rok si chcem rovnako zlepšiť aj osobné rekordy na 400 metrov, 800 metrov a 1 500 metrov, a byť opäť slovenská tabuľková jednotka v behu na 800 metrov a 1 500 metrov. Taktiež chcem úspešne pokračovať v štúdiu na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave,“ uviedol mladý atlét Filip Revaj.

IMG-4811.jpg

V redakcii SP 21 držíme palce a prajeme ešte veľa úspechov!

Ak máte vo svojom okolí nadaného športovca/športovkyňu, umelca/umelkyňu, o ktorej by sme sa mali dozvedieť, napíšte nám prostredníctvom nášho mailu tip@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Vodná slalomárka Ivana Chlebová (ROZHOVOR + FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť