Štvrtok 28. 03. 2024 13:38:27 | Meniny má Soňa

Pri požiari lakovne v Ružomberku sa nikto nezranil. Príčinu vzniku škody stále zisťujú

Informovali sme vás, že dnes 31. januára 2023 v skorých ranných hodinách bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline ohlásený požiar vo firme na výrobu oceľových kontajnerov na Korytnickej ceste v Ružomberku. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|31. január 2023|16:07:38


Súvisiaci článok
Požiar lakovne na Korytnickej v Ružomberku je pod kontrolou
Čítajte viac >

Zásahu sa zúčastnili hasiči z Hasičskej stanice v Ružomberku, z Hasičskej stanice v Liptovskom Mikuláši, z Hasičskej stanice v Dolnom Kubíne, z Hasičskej stanice v Martine, z Hasičskej stanice v Žiline, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, zo Závodného hasičského útvaru Mondi SCP v Ružomberku a členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí Likavka, Liptovská Osada, Liptovské Revúce, Liptovská Lúžna a Turany.

Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline informoval, že po príchode príslušníkov HaZZ bolo zistené, že ide o požiar výrobnej budovy - lakovne, v blízkosti ktorej sa nachádza skladová hala a ubytovňa.

328234311_925835541750153_9197204317754820506_n.jpg Foto: Mesto Ružomberok

„Po vykonaní prieskumu hasiči začali s hasením požiaru z exteriéru za pomoci výškovej techniky, pričom bola zastavená premávka na ceste I/59 v jednom jazdnom pruhu. Voda na hasenie bola zabezpečovaná z miestnej hydrantovej siete a kyvadlovom dopravou z Hasičskej stanice v Ružomberku. Boli vyrozumení zástupcovia civilnej ochrany – odboru krízového riadenia Okresného úradu v Ružomberku a Okresného úradu v Žiline, zástupcovia mesta Ružomberok a miestneho vodárenského podniku,“ vysvetlil Michal Kypus a ďalej médiám potvrdil, že požiar sa podarilo do hodiny lokalizovať a krátko po 11:15 hod. aj zlikvidovať.

Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi, pričom skontrolovali aj susednú výrobnú halu termokamerou, nezaznamenali však zvýšenie teploty.

„Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov. Na mieste zasahovalo 27 profesionálnych a 15 dobrovoľných hasičov s devätnástimi kusmi hasičskej techniky. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Príčina vzniku škody je v štádiu zisťovania,“ dodal Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


Súvisiaci článok
V Ružomberku od skorého rána horí fabrika na výrobu oceľových kontajnerov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť