Utorok 23. 04. 2024 15:17:26 | Meniny má Vojtech

17-ročný "Fittipaldi" prefrčal cez obec takmer stotridsiatkou. Prišiel o vodičák a dostane mastnú pokutu

Mladíkovi včera v Oravskej Polhore namerali pri jazde v obci rýchlosť 126 km/hod. Navyše nemal pri sebe spolujazdca, ktorého v tomto veku zákon vyžaduje. S vodičákom sa rozlúčil na mieste. Pokutu mu vymerajú v správnom konaní. FOTO: Polícia SR

Erika Filekova|30. január 2023|11:30:01

"Včera okolo obeda policajti z Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol Krajského dopravného inšpektorátu v Žiline zistili priestupok 17-ročného vodiča z okresu Námestovo, ktorý viedol osobné motorové vozidlo Mercedes CLS 450 po ceste prvej triedy číslo I/70 v obci Oravská Polhora," informujú na sociálnej sieti Facebook policajti.

Mladý muž v obci predbiehal kolónu vozidiel. V úseku, kde je maximálna dovolená rýchlosť 50 km/h jazdil rýchlosťou podľa prvého merania 106 km/h a podľa druhého merania až 126 km/h.

Policajti vodiča zastavili a vykonali kontrolu.

Pri kontrole zistili ďalšie porušenie zákona týmto 17-ročným mladým vodičom, pretože bol v čase jazdy vo vozidle sám aj napriek tomu, že zákon v jeho prípade vyžaduje vo vozidle prítomnosť osoby sediacej na mieste spolujazdca vedľa vodiča, ktorá je držiteľom vodičského oprávnenia skupiny B najmenej 10 rokov a ktorú na tento účel zapísal orgán Policajného zboru do evidencie vodičov.

Mládencovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz, ďalšia jazda mu bola zakázaná, priestupok bude vyriešený v správnom konaní a môže mu byť uložená pokuta do výšky 300 EUR a zákaz činnosti až na jeden rok.

JAZDITE ZODPOVEDNE! RODIČIA AJ SKORO DOSPELÉ DETI SÚ STÁLE VAŠE DETI!

Video si môžete pozrieť na tomto odkaze


Súvisiaci článok
Polícia odhalila v ŽSK minulý týždeň 65 vodičov pod vplyvom alkoholu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť