Streda 24. 04. 2024 20:31:08 | Meniny má Juraj

Jurinová chce znížiť odmeny krajským poslancom. KDH nechce, aby sa peniaze minuli v bežných výdavkoch

Na dnešné zastupiteľstvo Žilinského samosprávneho kraja plánuje županka Erika Jurinová predložiť návrh na zníženie odmien poslancom. Ušetriť chce takto 50-tisíc eur ročne. Informovala ich o tom minulú stredu. Poslancom za KDH sa nepáči, aby sa ušetrené prostriedky minuli na bežný chod úradu. Chcú ich dať občianskym združeniam, alebo sociálne slabším rodinám. FOTO: Facebook Igor Janckulík

Michal Filek|30. január 2023|08:00:13


Súvisiaci článok
VIDEO: Predvolebná diskusia SP 21 s kandidátmi na župana. Zapotili sa v nej Jurinová, Janckulík a Slyško
Čítajte viac >

„Poslanecký klub KDH a nezávislí zastupiteľstva ŽSK, na čele s jeho predsedom Igorom Janckulíkom, túto iniciatívu podporujú, ale nesúhlasia s tým, aby boli týmto spôsobom ušetrené finančné prostriedky v objeme 50-tisíc eur ročne, použité na bežné výdavky Úradu Žilinského samosprávneho kraja,“ informuje Janckulík na sociálnej sieti.

Janckulík tvrdí, že sú to peniaze, ktoré zo zákona patria poslancom. Preto by mali poslanci aj rozhodnúť, na aký účel budú financie zo znížených odmien použité.

„Navrhujeme, aby finančné prostriedky ušetrené z odmien poslancov boli použité na regionálne dotácie pre poslancov (pomoc občianskym združeniam, ktoré v tejto dobe to budú mať veľmi ťažké), alebo boli použité pre sociálne slabšie rodiny nášho kraja. Napríklad prostredníctvom Nadácie pre podporu rodiny Žilinského samosprávneho kraja, ktorá zabezpečuje pomoc rodinám,’’ navrhuje klub KDH a nezávislí.


Súvisiaci článok
VIDEO: Poľské kamióny naložené štrkom devastujú most cez Oravskú priehradu. Hrozí, že sa zrúti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť