Piatok 29. 03. 2024 02:57:36 | Meniny má Miroslav

Zimný EYOF 2023 sa skončil. Vlajku SR niesla Nela Lopušanová

V poradí XVI. zimný Európsky olympijský festival mládeže v talianskom regióne Friuli Giulia Venezia je už minulosťou. Oheň mieru zhasol počas záverečného ceremoniálu na výstavisku v Udine, na ktorom hrali svoje zápasy aj mladí hokejisti. Foto: SOŠV / Andrej Galica

Juliana Krčulová|29. január 2023|09:30:10


Súvisiaci článok
Slovenské hokejistky na EYOF 2023 vybojovali strieborné medaily
Čítajte viac >

Vlajkonosičkou slovenskej výpravy bola najlepšia útočníčka dievčenského hokejového turnaja, Žilinčanka Nela Lopušanová. Informoval o tom portál Olympic.sk, pričom dodal, že Slovensko na záverečnom ceremoniáli reprezentovali členky hokejového tímu, ktoré v rakúskom Spittali vybojovali strieborné medaily.

„Cenné kovy hrdo niesli v sprievode výprav a počas čestného kola okolo štadióna. V úvode ceremoniálu priniesla slovenskú vlajku v defilé Nela Lopušanová,“ priblížil portál Olympic.sk.

„Prišli ste na EYOF zažiariť a zažiarili ste! Všetci môžete odísť s hrdosťou na to, čo ste dosiahli, a na spôsob, akým ste to dosiahli. S dôstojnosťou a v duchu dokonalosti, priateľstva a úcty,“ adresoval slová mladým účastníkom prezident Európskych olympijských výborov Spyros Capralos. Podľa portálu Olympic.sk, grécky funkcionár počas ceremoniálu odovzdal vlajku EOV primátorovi gruzínskeho mesta Borjomi Otarovi Arbolišvilimu. Práve v oblasti tohto gruzínskeho mesta sa bude konať v roku 2025 ďalší zimný EYOF.

28Ud_LT-243.jpg Foto: EYOF 2023

Slovenská republika si na zimnom EYOF vo Friuli Venezia Giulia vybojovala dve strieborné medaily, okrem hokejistiek tento kov získal aj biatlonista Michal Adamov.

„Vďaka tomu obsadila slovenská výprava v medailovej bilancii 20. priečku. Najúspešnejšou krajinou so ziskom 7 zlatých, 6 strieborných a 4 bronzových medailí sa stalo Francúzsko. Najčastejšie dekorovali domácich Talianov, ktorí získali 21 cenných kovov (6 – 8 – 7). Medaily putovali do 23 krajín. Vo Friuli Venezia Giulia súťažilo vyše 1 300 mladých športovcov zo 47 krajín. Maďarský šortrekár Dominik Major, slovinská skokanka na lyžiach Nika Prevcová a španielska skialpinistka Laia Sellesová-Sánchezová získali po tri zlaté medaily. Až štyrikrát dekorovali šortrekárky Dóru Szigetiovú z Maďarska (2 – 1 – 1) a Hannu Mazurovú z Poľska (1 – 2 – 1),“ uviedol portál Olympic.sk na svojom oficiálnom webe.


Súvisiaci článok
Volejbalistky VA Žilina prehrali nad Volley project UKF Nitra
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť