Štvrtok 18. 04. 2024 13:13:49 | Meniny má Valér

Akadémia Ozbrojených síl prijme na budúci akademický rok 157 študentov

Akadémia Ozbrojených síl (AOS) M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši plánuje v budúcom akademickom roku prijať 157 študentov. Termín uzávierky prihlášok je do 28. februára. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kakaščíková. ILUSTRAČNÉ FOTO: Facebook/Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánik

TASR|29. január 2023|08:00:14

„Akadémia poskytuje vysokoškolské štúdium vo všetkých troch stupňoch vzdelávania (bakalárske, inžinierske/magisterské a doktorandské) v akreditovaných študijných programoch bezpečnosť a obrana štátu, elektronické zbraňové systémy, vojenské spojovacie a informačné systémy, zbraňové systémy, zbrane a ich súčasti," uviedla hovorkyňa.

AOS poskytuje kvalitné, medzinárodne porovnateľné vzdelanie v oblasti obrany a vojenstva, zabezpečuje vojenskú prípravu a výcvik budúcich dôstojníkov, realizuje výskum a vývoj a garantuje rozvoj vied v oblasti obrany štátu a vojenských technológií.

„Okrem toho na základe zmluvy o spolupráci môžu kadeti AOS študovať aj na Leteckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach. V rámci bakalárskeho študijného programu je v ponuke riadenie letovej prevádzky, pilot či letecká a kozmická technika. Pre záujemcov o druhý stupeň vysokoškolského štúdia na TUKE je k dispozícii program manažérstvo leteckej dopravy a letecké a kozmické inžinierstvo," pripomenula hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Ženy, budúce profesionálne vojačky. Z 211 uchádzačov o vstup do armády je až 58 žien
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť