Pondelok 06. 05. 2024 18:33:07 | Meniny má Hermína

Práve teraz je optimálny čas na liečbu peľovej alergie

Len nedávno skončili Vianoce a o chvíľu tu máme jar. Obdobie chladu vystrieda peľová alergia a neustále kýchanie. Avšak, nemusí to tak byť. V tomto článku sa dozviete o tipe, ktorý vám pomôže zbaviť sa peľovej alergie. ILUSTRAČNÉ FOTO: Karolina Grabowska na Pexels.com

Radka Kostánová|28. január 2023|18:00:25

Alergológovia a imunológovia sa na svojom profile podelili o skvelý trik. Prezradili, že jedinou príčinnou liečbou alergie na peľ je, samozrejme, alergénová imunoterapia, ktorá môže byť vykonávaná prostredníctvom tabletiek alebo roztokov.

„Optimálny čas pre začatie tejto liečby je práve teraz. Keďže nástup tejto liečby je v priebehu niekoľkých mesiacov, treba začať pred nástupom sezóny drevín. Opýtajte sa svojho alergológa na možnosť vyliečenia alergie na peľ jarných drevín,“ informujú vo svojom príspevku ďalej.

A prečo začať s liečbou práve teraz?

Totižto už v januári sa môžu objaviť prvé príznaky tejto alergie. Nemá to súvis len s globálnym otepľovaním, ale hlavne s tým, že už v týchto dňoch sa v ovzduší môže objaviť peľ z liesky, ktorý dráždi nosové sliznice. Práve kvôli tomu môžu niektorí ľudia pociťovať prvé príznaky alergie.

327438843_189233647122851_396851846314684827_n.jpg FOTO: Instagram/alergologovia_a_imunologovia

„Peľ jarných drevín často skrížene reaguje s niektorými potravinami rastlinného pôvodu, čo následne môže viesť k prejavom tzv. ústneho alergického syndrómu (svrbenie podnebia, jazyka, opuch pier) po konzumácii týchto potravín - jablko, mrkva, zeler alebo niektoré orechy,“ ukončujú alergológovia a imunológovia.


Súvisiaci článok
7 vitamínov, ktoré by ste nemali v chladnom počasí zanedbávať: Posilnia imunitu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť