Piatok 19. 04. 2024 03:08:54 | Meniny má Jela

V Martine došlo k lúpežnému prepadnutiu sedemdesiatdvaročnej ženy

Okamžitou reakciou hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky KR PZ Žilina boli však behom pár hodín s využitím miestnej a osobnej znalosti vypátrané tri podozrivé osoby. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|27. január 2023|16:00:03


Súvisiaci článok
Lyžiarka si na Martinských holiach spôsobila bolestivý úraz ramena
Čítajte viac >

V stredu 25. januára 2023 v čase okolo jedenástej hodiny malo podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Zuzany Šefčíkovej, dôjsť na ulici Jilemnického v meste Martin k lúpežnému prepadnutiu 72-ročnej ženy. Okamžitou reakciou hliadky Pohotovostnej motorizovanej jednotky PZ Žilina však boli v krátkom čase vypátrané tri podozrivé osoby.

„V spolupráci s príslušníkmi kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine ich zadržali, pričom vyšetrovateľ vzniesol obvinenie jednému z nich, a to 17-ročnému mladíkovi pre zločin lúpeže. Dvaja, jeden 17-ročný a druhý 14-ročný, boli prepustení zo zadržania,“ priblížila hovorkyňa a ďalej uviedla, že počas vyšetrovania bolo zistené, že obvinený mladík mal poškodenej schytiť kabelku s finančnou hotovosťou vo výške 59,35 eur a tašku, ktoré držala v ľavej ruke za úchytky, následkom čoho ju zhodil na zem, kedy spadla na betónový obrubník na brucho.

„Kabelka aj igelitka s nákupom zostala pod jej telom, ktorých ušká stále zvierala v ruke, následne jej vytrhol kabelku spod tela a rozbehol sa z miesta preč. Poškodenej spôsobil zranenia s predpokladanou dobou liečenia 4-5 týždňov. Na obvineného mladého muža bol spracovaný podnet na návrh na vzatie do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila hovorkyňa KR PZ v Žiline.


Súvisiaci článok
Žilinskí colníci zaistili mužovi z Oravy stovky emblémov automobilových značiek
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť