Utorok 23. 04. 2024 13:04:16 | Meniny má Vojtech

Za havárie na Bratislavskej dopravný inšpektorát vinu nenesie. „Dopravné značenie je záležitosťou mesta Žilina,“ tvrdia

Včera sme vás informovali o štyroch dopravných nehodách, ktoré sa stali na križovatke Bratislavskej a Hollého ulice. Čitateľ si myslí, že problém vznikol po zobojsmernení Sasinkovej ulice vinou nelogicky vyznačenej hlavnej a vedľajšej cesty a zlého umiestnenia kontajnerov na odpad, ktoré prekážajú vo výhľade. Mestská polícia ho odporučila na dopravný inšpektorát. Ten však zobojsmernenie Sasinkovej ako problém nevidí a za dopravné značenie je vraj zodpovedné Mesto Žilina. FOTO: Facebook Vladimír Vidra

Michal Filek|26. január 2023|10:02:42

Krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková pre SP 21 uviedla, že Okresný dopravný inšpektorát v križovatke Ulice Hollého – Ulice Bratislavská v meste Žilina, za obdobie od 1. 1. 2023 do 25. 1. 2023, eviduje 1 dopravnú nehodu, pri ktorej boli 2 osoby ľahko zranené a 3 škodové udalosti. Križovatka je, podľa polície, riadne vyznačená vodorovným a zvislým dopravným značením.

„Správcom týchto miestnych ciest je Mesto Žilina, ktoré zároveň ako príslušný cestný správny orgán povoľuje umiestnenie dopravného značenia ako aj jeho prípadne doplnenie. Taktiež je zodpovedné za údržbu týchto miestnych ciest, údržbu dopravného značenia a za umiestnenie kontajnerov na komunálny odpad v uvedenej lokalite,“ uviedla Šefčíková.

Hovorkyňa dodala, že zjednosmernenie Sasinkovej ulice v meste Žilina (na základe uzatvorenia Ulice Kysuckej) s uvedenou križovatkou Ulice Hollého a Ulice Bratislavská nemá žiadny vplyv na vznikajúce udalosti.

So žiadosťou o stanovisko a nápravu sme sa teda obrátili na Mesto Žilina. Po doručení odpovede vás budeme informovať.


Súvisiaci článok
Vodiči pozor! Na križovatke Bratislavská – Hollého sa stala už štvrtá nehoda za týždeň
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť