Štvrtok 25. 04. 2024 13:28:44 | Meniny má Marek

Prekládku železnice na Liptove môže vyriešiť európsky grant

Ministerstvo dopravy našlo novú možnosť, ako financovať projekt prekládky železničnej trate v úseku medzi Paludzou a Liptovským Hrádkom. Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Juliana Krčulová|25. január 2023|10:50:55


Súvisiaci článok
Presakujúcu skládku vo V. Porube opätovne uzatvoria
Čítajte viac >

Podľa informácií z rezortu dopravy a zástupcov mesta Liptovský Mikuláš bude možné na prekládku získať peniaze z európskeho fondu, ktorý je určený na rozvoj infraštruktúry. Ministerstvo v prípade úspešnej žiadosti získa zdroje, ktoré môže použiť výhradne na tento projekt.

„Pred Vianocami prijala Európska komisia novelizáciu európskych železničných koridorov. Došlo k rôznym obmenám, ale naša trať sa nezmenila a zostáva prioritná pre osobnú aj nákladnú dopravu. Verím, že nastal posun a v prípade úspešnej žiadosti budeme môcť životne dôležitú dopravnú tepnu pre mesto a jeho ďalší rozvoj financovať z európskeho grantu,“ povedal primátor mesta, Ján Blcháč.

Útvar hodnoty za peniaze v analýze z leta 2022 neodporučil prekládku trate v prípade, ak by bola financovaná zo štátneho rozpočtu alebo eurofondov. Na takmer dvadsaťročnú prípravu preložky trate pritom štát už vynaložil desiatky miliónov eur.


Súvisiaci článok
V žilinskej nemocnici pribudli nové automatické prejazdové rampy (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť