Sobota 18. 05. 2024 21:46:35 | Meniny má Viola

Atléti z ŠK Juventa Žilina si z banskobystrických pretekov odniesli hneď niekoľko medailových umiestnení

V utorok 17. a v stredu 18. januára 2023 sa v Banskej Bystrici uskutočnilo druhé kolo pretekov Jumperia, na ktorých sa zúčastnili aj atléti ŠK Juventa Žilina - Nina Čanecká, Dominika Švaňová, Nela Gabčíková, Dorothea Salášková, Linda Vyletelová, Kristýna Švagrová, Katarína Ondáková, Lara Piková, Michal Bačík, Adam Jurga a Matúš Turčan. Foto: ŠK Juventa Žilina

Juliana Krčulová|24. január 2023|10:00:03


Súvisiaci článok
Talenty Žilinského kraja: Atléti Veronika Kuricová a Michal Bačík (VIDEO)
Čítajte viac >

V prvý deň pretekov mali športovci na programe bežecké disciplíny. Podľa trénera ŠK Juventa Žilina, Romana Comu, sa začalo prekážkami na 60 metrov juniorky, pričom Dorothea Salášková sa predviedla krásnym behom a výsledkom bol čas prvýkrát pod 9 sekúnd – 8,93 s. V druhom behu stiahla čas na výsledných 8,89 s. a brala zlato.

„V starších žiačkách Dominika Švaňová v opakovanom prvom behu atakovala hranicu 9 s., výsledkom bol čas 9,08 s. Všetko si vynahradila v druhom behu a s novým osobným rekordom vyhrala – 8,93 s. Nina Čanecká osobný rekord 9,34 s. skončila druhá a tretia Nela Gabčíková prvýkrát na krátkych prekážkach čas 10,00 s.,“ priblížil tréner ŠK Juventa Žilina a ďalej o úspechoch športovcov pokračoval:

„Súťaž pokračovala hladkými behmi na 60 metrov, kde sa najviac darilo Dominike Švaňovej, ktorá si časom 8,06 s. vytvorila osobné maximum a nielenže vyhrala kategóriu starších žiačok, dokonca bola najrýchlejšia v ženskej kategórii! Všetky naše dievčatá si vytvorili nové osobné maximá. Junior Michal Bačík atakoval magickú 7 sekundovú hranicu – výsledok 7,07 s. najrýchlejší spomedzi všetkých mužských kategórii. Starší žiak Adam Jurga sa blysol pekným osobným rekordom 8,36 s.“

V stredu 18. januára 2023 pokračoval program pretekov skokom do diaľky:

„O najhodnotnejší výsledok sa postaral Michal Bačík, ktorý už tento rok skočil cez 7 metrov – 703 cm. Prvý pokus – 696cm naznačil, že by mohol túto vzdialenosť prekonať. V druhom to už prišlo 708 cm, ale to nebolo všetko. Michal sa najviac vyhecoval v štvrtom pokuse, kde „zaletel„ na 724 cm, nielenže si vylepšil halový rekord, ale o 3 cm aj svoje celkové maximum z minulého roku. V piatom pokuse skočil ďalšiu 7čku – 718 cm. Samozrejme, Michal súťaž vyhral,“ opísal atmosféru pretekov tréner z ŠK Juventa Žilina, Roman Coma.

Adam Jurga v kategórii starších žiakov zaznamenal taktiež osobný rekord, keď prvýkrát skočil cez 5 metrov – 514 cm, čo stačilo na 4. miesto, pričom Matúš zaostal za svojím osobákom len o 13 cm. V starších žiačkach sa najviac darilo Nele Gabčíkovej – osobný rekord 471 cm znamenal zisk striebornej medaily. Skok do výšky priniesol reprezentantom ŠK Juventa Žilina ďalšiu obrovskú radosť – staršia žiačka Nina Čanecká svoj doterajší osobný rekord 158 cm prekonala hneď trikrát – 160 cm, 163 cm a nakoniec prekonala aj 165 cm.

„Najlepší výkon spomedzi dorasteniek aj junioriek na súťaži. Nela Gabčíková 155 cm 2. miesto. Vo vrhu guľou si Kristýna Švagrová vylepšila osobné maximum na 8,53 metra a získala bronzovú medailu. Všetkým pretekárom patrí veľké poďakovanie a držíme palce v ďalších pretekoch,“ uzavrel tréner z ŠK Juventa Žilina, Roman Coma.


Súvisiaci článok
Hádzanárky zo Žiliny sa stali víťazkami prvého turnaja Česko-slovensko-poľskej ligy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť