Streda 24. 04. 2024 03:06:56 | Meniny má Juraj

Viaceré mestské školy v Liptovskom Mikuláši by v tomto roku chceli renovovať kotolne

Prioritou viacerých mestských škôl v Liptovskom Mikuláši v tomto roku je rekonštrukcia kotolní. Investičné potreby v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta vyčíslili na viac ako 370 000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

TASR|25. január 2023|17:05:17


Súvisiaci článok
Liptovský Mikuláš zvýšil ceny obedov pre deti v priemere o 60 centov
Čítajte viac >

Finančne najnáročnejšia je podľa vedúcej odboru školstva Márie Boltižiarovej rekonštrukcia a modernizácia plynovej kotolne na Základnej škole (ZŠ) s materskou školou (MŠ) Okoličianska, ktorá by si vyžiadala 250 000 eur. Výmenu kotla potrebuje aj ZŠ s MŠ Demänovská ulica a MŠ Ondrašovská, kde by okrem toho chceli opraviť steny a zabezpečiť novú hydroizoláciu.

ZŠ Miloša Janošku sa plánuje zamerať na rekonštrukciu kanalizácie. ZŠ Janka Kráľa potrebuje nakúpiť zariadenie do školskej kuchyne a MŠ Bublinka pripravuje výmenu elektrorozvodov v triede.

"V tomto roku chceme systematicky znižovať investičný dlh a opotrebovanie škôl a školských zariadení. Rekonštrukciami sa nám tiež podarí ušetriť na energiách," povedala vedúca odboru školstva.

V uplynulom roku sa zamerali najmä na obnovu odborných učební. "Podarilo sa nám zmodernizovať celkom osem učební na piatich školách. Išlo o tri učebne jazykové, tri biochemické, jednu fyzikálnu a jednu polytechnickú," vymenovala Boltižiarová. Jazykové učebne sa podľa nej plne digitalizovali, čo zefektívňuje vyučovací proces.


Súvisiaci článok
Mesto Liptovský Mikuláš má novú hlavnú kontrolórku
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Polícia vzniesla obvinenie v prípade úkladnej vraždy v Malom Čepčíne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť