Piatok 26. 04. 2024 17:24:13 | Meniny má Jaroslava

Podliaci v priamom prenose: Ktosi udal, že Kríž onkopacientov je nezákonný. Hanba!

Pavol Hrobárik v minulosti zvíťazil nad najťažším protivníkom, zákernou rakovinou. Z vďaky, ale aj v snahe pomôcť rovnako bojujúcim pacientom, postavil nad Kolárovicami Kríž onkopacientov. Pravidelne k nemu usporadúva túry, počas ktorých účastníci prispejú ďalším pacientom. Závisť, podliactvo a nenávisť sú však v našej spoločnosti hlboko zakorenené. Ktosi ho udal, že tam organizuje protizákonné zhromaždenia! Nie je to pravda a vyzbieranými peniazmi pomáha ďalším. Napríklad Maťkovi, ktorý sa vďaka tomu môže liečiť. FOTO: Pavol Hrobárik

Michal Filek|19. január 2023|15:00:09


Súvisiaci článok
Ku krížu onkopacientov putovali desiatky ľudí (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„Ako som predpokladal, tak sa aj stalo. Ale človek s tým ráta. 100 ľudí 100 chutí. Nie každý pochopil myšlienku nášho miesta,“ komentoval podlý čin Hrobárik.

Ktosi ho totiž udal, že stavajú modly na cudzích pozemkoch a klaňajú sa tam prázdnemu krížu. Vraj namiesto toho, aby sa poďakoval za vyliečenie lekárom, ďakuje vymyslenému Bohu a vypytuje peniaze.

Pozrite si Pavlov príbeh v našom staršom článku.


Súvisiaci článok
Kríž onkopacientov: Pavlovi na liečbu rakoviny prispel nezištný darca. Dnes pomáha ďalším, ktorí to potrebujú
Čítajte viac >

"Vážení! Správca pozemku je upovedomený o aktivitách na tomto mieste a vydal súhlasné stanovisko k nim. Povolenie vydali štátne lesy SR, CHKO KYSUCE a aj úrad životného prostredia. Stavebné povolenie k výstavbe altánku je v záverečnej fáze. Vďaka vám a protizákonným zhromaždeniam (tak to stojí v anonymnej sťažnosti na úrade) sme pomohli rodinám, ktoré to naozaj potrebovali. Vďaka vám a DOBROVOĽNÝM príspevkom sa dejú skvelé veci," vysvetľuje Pavol Hrobárik.

Vďaka tomu, že sa tam stretáva veľké množstvo ľudí ochotných pomáhať, mohol Maťko od soboty nastúpiť na 10-dňový turnus u Dr. Veľa, ktorý absolvoval v novembri minulého roka vo Varšave.

326363526_508124704767744_7442571781026781459_n.jpg

"Žiaľ kvôli komplikáciám s epilepsiou, kde prestali účinkovať lieky a musel byť nastavený na nové lieky po dobu troch mesiacov, sme museli tento termín zrušiť. Od januára otvoril ďalšiu kliniku na Slovensku a na naše prekvapenie a šťastie zároveň práve v Martine. Tak, ako všetky druhy terapii a rehabilitácii, nás niekam posúvajú, tak aj táto je veľmi prospešná. Tentokrát sme začali už tretí turnus a veríme, že opäť nám prinesie len pozitívne pokroky. Vďaka vám tu môžeme opäť byť. Ďakujeme," opísal Pavol najnovšie liečenie, ktoré je umožnené malému Maťkovi vďaka všetkým šľachetným a dobrým ľuďom ochotným pomôcť.

"Aj keby som mal ísť hore sám, tak pôjdem! Vďaka Bohu môžem!" uzavrel.


Súvisiaci článok
Miška, mama trojročnej dcérky je vážne chorá a potrebuje pomoc. Pomôžte prosím!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť