Štvrtok 25. 04. 2024 14:21:50 | Meniny má Marek

Nela Lopušanová je hviezdou hokejových MS U18! Po turnaji zbierala významné ocenenia

Iba štrnásťročnú Žilinčanku vyhlásili za najužitočnejšiu hráčku šampionátu – MVP most valuable player. Informoval o tom portál sportnet.sme.sk na svojom oficiálnom webe. Foto: Koláž SP 21 / IIHF.com

Juliana Krčulová|16. január 2023|11:19:40


Súvisiaci článok
VIDEO: 14-ročná Nela na MS vo Švédsku všetkých prekvapila svojím lakrosovým gólom!
Čítajte viac >

Ako uviedol portál sportnet.sme.sk, Nela Lopušanová vo veku 14 rokov zaujala expertov aj verejnosť svojimi výkonmi na MS v hokeji žien do 18 rokov 2023.

„S 12 bodmi za 9 gólov a 3 asistencie sa stala najproduktívnejšou hráčkou turnaja a v poradí strelkýň bola druhá. Aby však toho nebolo málo, veľká nádej slovenského hokeja doslova ovládla individuálne ocenenia šampionátu,“ priblížil portál sportnet.sme.sk na svojom oficiálnom webe a dodal, že Lopušanovú vyhlásili za najužitočnejšiu hráčku turnaja:

„Okrem produktivity ohromila hokejový svet aj tým, že strelila lakrosový gól ako prvá hráčka na turnaji IIHF," píše IIHF na oficiálnom webe, pričom zástupcovia médií ju tiež vybrali do All-Star tímu.

V ňom jej podľa portálu sportnet.sme.sk robia spoločnosť brankárka Felicia Franková (Švédsko), obrankyne Mira Jungakerová (Švédsko), Molly Jordanová (USA) a útočníčky Pauliina Salonenová (Fínsko) a Caitlin Kraemerová (Kanada), ktorá sa stala s 10 gólmi aj najlepšou strelkyňou turnaja. Kompetentní vyberali najlepšie hráčky na každej pozícii a Lopušanová sa stala aj najlepšou útočníčkou.


Súvisiaci článok
Talentovaná Nela Lopušanová zaujala na MS vo Švédsku aj zámorského experta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť