Štvrtok 18. 04. 2024 10:06:51 | Meniny má Valér

Žilinskí colníci zaistili halucinogénne huby aj tvrdšie drogy

Žilinskí príslušníci finančnej správy za minulý rok zachytili počas kontrolných akcií 21 prípadov, pri ktorých odhalili výskyt omamných a psychotropných látok. Najviac ich bolo v poštových zásielkach zo zahraničia. Foto: Finančná správa SR

Juliana Krčulová|11. január 2023|09:52:20


Súvisiaci článok
Polícia a organizátori športového podujatia Snowkite Orava pátrajú po zlodejoch (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Žilinskí príslušníci finančnej správy v rámci kontrol zameraných na odhaľovanie tovaru, pri ktorom dochádza k porušovaniu colných a daňových predpisov, zvyknú nájsť aj drogy. Informoval o tom portál finančnej správy SR.

„Ani minulý rok nebol výnimkou. Spolu so služobnými psami ich odhalili v úkrytoch vozidiel aj v príručnej batožine cestujúceho vo vlaku, ale najčastejšie boli zistené v balíkoch prichádzajúcich z tretích krajín,“ priblížili príslušníci finančnej správy SR na oficiálnom webe a ďalej dodali, že kým pred niekoľkými rokmi zachytili výskyt len marihuany a pervitínu, minulý rok priniesol bohatšiu rozmanitosť odhalených drog:

„Napríklad sušenú rastlinu, ktorú našli vloženú v plastovom vrecku v jednom z balíkov z Veľkej Británie. Podľa dokladov malo ísť o korenie. Keď však z nej odobrali vzorky a prešla expertízou, ukázalo sa, že ide o hubu lysohlávky známej svojimi halucinogénnymi účinkami.“

ShowImage (1).jpeg

Inú poštovú zásielku podľa dostupných informácií vyhodnotil až narkotest s pozitívnym výsledkom, tentokrát na kokaín:

„Išlo o biely prášok vo vrecúšku odoslaný z rovnakej krajiny. Mobilné hliadky finančnej správy, ktoré vykonávajú kontrolu na cestách, sa zase stretli s vynaliezavosťou ľudí. Za pomoci služobného psa odhalili zelenú sušinu napríklad pod plastovým krytom vo vnútri reproduktora. U ďalších našli zakázaný tovar v lakťovej opierke, batožinovom priestore, v batohu alebo vo vrecku bundy. Jedna cestujúca prepravovala guličku z alobalu s bielou kryštalickou látkou v kabelke,“ konkretizovali príslušníci finančnej správy a na záver uviedli, že všetky tieto objavené látky, u ktorých mali príslušníci finančnej správy podozrenie, že patria medzi omamné a psychotropné, skončili v rukách Polície Slovenskej republiky.


Súvisiaci článok
24-ročnú opitú vodičku Dodge Nitro „zabrzdil“ až náraz do trávnatého porastu vedľa cesty
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť