Sobota 04. 05. 2024 13:55:14 | Meniny má Florián

Dnes o tretej ďalší diel drámy zvanej Peťa vs. Shiffrinová. Američanka: Posunula som sa, keď som videla jazdu Vlhovej!

Včerajší slalom v Záhrebe, v teple a náročných podmienkach, vyhrala opäť Mikaela Shiffrinová. Bolo to už jej piate víťazstvo v rade a celkovo 81. v pretekoch svetového pohára. Už len jedno víťazstvo ju delí od vyrovnania absolútneho rekordu krajanky Lindsey Vonnovej. Podarí sa jej to dnes? Proti bude rozhodne naša Peťa Vlhová. FOTO: fis-ski.com

Michal Filek|5. január 2023|10:45:07

Liptáčka sa vydá na trať prvého kola ako prvá. To by mohla byť pre ňu čiastočne výhoda. Trať nebude ešte tak rozbitá, ako neskôr. Počasie je totiž veľmi teplé. Peťa je držiteľkou malého krištáľového glóbusu v slalome z minulej sezóny. V tejto však zatiaľ nevyhrala ani jedny preteky. Pretože Shiffrinová... Tá má životnú formu. Je si toho aj sama vedomá a potvrdila to aj na včerajšej tlačovej konferencii.

Lenže šnúra piatich víťazstiev sa musí raz skončiť. Tak prečo nie dnes? A kto iný by sa mal o to postarať, ak nie Vlhová?

„Teraz som na vlne víťazstiev, lenže v nejaký moment tá vlna spadne, to je jediná vec, ktorú vám viem garantovať. Raz sa to skončí, či to bude ešte tu v Záhrebe alebo na ďalších pretekoch, raz sa to udeje. A potom sa budem snažiť chytiť ďalšiu vlnu,“ citoval Američankinu odpoveď z tlačovej konferencie denník Šport.

V minulých sezónach sa Mikaela vyrovnávala so stratou milovaného otca. Petra, naopak, sa niesla na víťaznej vlne. V predminulej sezóne dokonca získala veľký krištáľový glóbus a bola najlepšou lyžiarkou sveta. V minulej sezóne malý glóbus za slalom. V tejto sa karta obracia. Mikaela sa famózne zlepšila a je ako z inej planéty. Hoci Petra ide stále vynikajúco. Ako je to možné?

„Keď som pred rokom videla ako zlyžovala tento kopec Petra Vlhová, mala som pocit, že dávam do toho všetko a idem naplno, ale aj tak nedokážem ísť rýchlejšie. Kvôli tomu som dávala viac tréningom a posunula svoje lyžovanie na vyšší level a teraz si myslím, že v slalomoch mi to ide najlepšie za celý život. Ešte som v nich takáto dobrá nebola,“ prezradila Shiffrinová na tlačovke moment, ktorý ju posunul vpred. A citoval ju sport.sk.

Takže dnes tu máme opäť jeden z vrcholov lyžiarskej sezóny. A v hlavných úlohách budú opäť Mikaela a Petra. Petra je bojovníčka. Dnes by to mohlo konečne vyjsť.

Prvé kolo začne o 15.00 h a Peťa sa na trať vydá ako prvá v poradí. Mikaela siedma. Druhé kolo má štart plánovaný na 18.00.

323406682_1202172157384827_2663225416904624294_n.jpg FOTO: fis-ski.com


Súvisiaci článok
Peťa Vlhová berie v Záhrebe striebro!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť