Štvrtok 16. 05. 2024 15:38:37 | Meniny má Svetozár

V Kolároviciach pri Bytči policajti zaistili muníciu z 2. svetovej vojny

V katastri obce Kolárovice v okrese Bytča bola v pondelok 2. januára 2023 nájdená munícia z druhej svetovej vojny. Foto: Koláž SP 21 / Facebook Polícia Slovenskej republiky

Juliana Krčulová|5. január 2023|08:37:21


Súvisiaci článok
Na pumpe narazil do stojanu s tovarom a nafúkal 2,52 promile
Čítajte viac >

Na miesto bol podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriely Kremeňovej, ihneď vyslaný pyrotechnik z KR PZ v Žiline, ktorý delostrelecký granát z druhej svetovej vojny zaistil k dodatočnej likvidácii. Do príchodu pyrotechnika miesto nálezu zabezpečovala hliadka z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bytči.

„Polícia odporúča všetkým občanom, ktorí nájdu neznámu výbušninu, muníciu, aby v žiadnom prípade s ňou nemanipulovali, tobôž ju nevyberali a nenosili na policajné oddelenie. Ak ide o miesto v prírode, v teréne je potrebné ho označiť. Pri takomto náleze, aj keď javí známky skorodovania si nikto nemôže byť istý, či je funkčný alebo nie a teda aj spôsobilý ohrozenia zdravia a života,“ pripomenula policajná hovorkyňa a ďalej zdôraznila, že každý prípad je veľmi individuálny a záleží od konkrétnej situácie, miesta, času a okolnosti nálezu podozrivého predmetu.

01.jpg Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj


Súvisiaci článok
Ďalšie maloleté dieťa pohrýzol voľne pohybujúci sa pes. Obec vyzýva k väčšej zodpovednosti!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť