Piatok 17. 05. 2024 01:58:09 | Meniny má Gizela, Aneta

Žiaci dolnokubínskej ZŠ získali ďalšie štyri majstrovské tituly v bedmintone

Žiaci ZŠ Janka Matúšku v Dolnom Kubíne majú za sebou M-SR U11, U13, U15 a tešia sa zo zisku ôsmich titulov Majstra Slovenska! Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|30. december 2022|16:30:05


Súvisiaci článok
Víťazom volejbalového turnaja starších žiačok v Lietavskej Lúčke sa stalo družstvo z Martina
Čítajte viac >

Žiaci ZŠ Janka Matúšku sa môžu pýšiť ziskom štyroch majstrovských titulov. Na oficiálnej internetovej stránke mesta Dolný Kubín o tom informovala zástupkyňa zo ZŠ Janka Matúšku, Anna Vešelényiová:

„V bedmintone sa hrá päť disciplín – zmiešaná štvorhra, dievčenská a chlapčenská dvojhra, dievčenská a chlapčenská štvorhra. Štyri z možných piatich najlepších umiestnení v sezóne 2022 putovali na Oravu do Dolného Kubína,“ priblížila pedagogička z Dolného Kubína a ďalej pripomenula uplynulé Majstrovstvá Slovenska, ktorých sa žiaci z dolnokubínskej základnej školy zúčastnili:

i_6989246.jpg Foto: Mesto Dolný Kubín

„V sobotu 10. decembra 2022 sa konali v Prešove Majstrovstvá Slovenska v bedmintone vo vekovej kategórii do jedenásť rokov. Aj v tejto kategórii máme veľa šikovných hráčov, ktorí sa počas celého roka snažili zabezpečiť si svojimi výkonmi účasť na najdôležitejšom podujatí sezóny. Nanešťastie vysoká chorobnosť zapríčinila, že niektorí hráči sa turnaja zúčastniť nemohli. Pre chorobu nám držali palce z domu Paulínka Briššová, Natálka Konštiaková a Adamko Vrábeľ.“

Prvý titul sa žiakom ZŠ Janka Matúšku podarilo získať už v úvode turnaja, keď sa vo finále zmiešanej štvorhry stretli ich dva páry Vladko Černák/Simonka Chomisteková a Šimonko Škrabák/Viki Bajdichová:

„Z víťazstva sa nakoniec tešili po výbornom výkone a celkovom skóre 22:20, 21:18 Šimon s Viki. V mixoch sme teda získali zlato, striebro a dokonca aj bronz, ktorý si vybojovala po boku spoluhráča z Prešova Paťka Stašová. Veľmi nás potešili aj ďalšie naše páry, ktoré zahrali veľmi pekné zápasy. Lepší začiatok sme si teda nemohli ani želať,“ uviedla Anna Vešelényiová a ďalej doplnila, že aj v chlapčenskej dvojhre si vo finále zmerali sily hráči Vladko proti Šimonovi:

i_6989244.jpg Foto: Mesto Dolný Kubín

„V ťažkom trojsetovom zápase nakoniec vyhral po veľmi disciplinovanom výkone Vladko Černák po setoch 21:19, 18:21, 21:11. Veľmi pekné zápasy zahrali aj Janko Machaj, Janko Šimko, Branko Benko a Marcus Pánik.“

U dievčat sa podľa slov Vešelényiovej tešili už v úvodných kolách, kde zahrali ich najmladšie dievčatá veľmi pekné zápasy:

„Medzi najlepšiu štvorku sa dostala Viki a čakal ju zápas proti nasadenej jednotke. Viki podala na tomto turnaji svoj najlepší výkon a zaslúžene sa mohla tešiť z postupu do finále. Vo finále podľahla nasadenej dvojke z Prešova. Viktórie Bajdichová pridala striebro do našej zbierky cenných kovov,“ opísala zástupkyňa zo ZŠ Janka Matúšku v Dolnom Kubíne.

V chlapčenskej štvorhre sa vo finále zase ukázala dvojica Škrabák/Černák, ale tentokrát nie ako protihráči. Bez problémov zdolali všetkých súperov a finále vyhrali 21:10, 21:9. Tretí titul bol „doma“. Ostávali im už iba dievčatá a posledná disciplína – dievčenská štvorhra:

„Súboj dievčat z Dolného Kubína proti Prešovu bol náročný ako po psychickej, tak aj po fyzickej stránke. Hlavne Viki už nevládala, mala za sebou finále mixov a finále dvojhier. Ale ako sa hovorí, najťažšie zápasy sa hrajú nakoniec a aj tento zápas to potvrdil. Viki aj Simonka predviedli to najlepšie zo svojej hry. Minimálne chybovali, hrali disciplinovane a s veľkou túžbou po víťazstve. Podarilo sa! Získali titul majsteriek Slovenka vo štvorhre,“ uviedla Vešelényiová a na záver dodala, že celý turnaj sa niesol vo veľmi príjemnej predvianočnej atmosfére a všetci Dolnokubínčania podali výborné výkony.

Medailové umiestnenia MSR U11:

Zmiešaná štvorhra:

  • Šimon Škrabák, Viktórie Bajdichová,
  • Vladimír Černák, Simona Chomisteková,
  • Ivan Berezovskij (PBA Prešov), Patrícia Stašová.

Chlapčenská dvojhra:

  • Vladimír Černák,
  • Šimon Škrabák.

Chlapčenská štvorhra:

  • Šimon Škrabák, Vladimír Černák.

Dievčenská štvorhra:

  • Viktórie Bajdichová, Simona Chomisteková.

Dievčenská dvojhra:

  • Viktórie Bajdichová.

Súvisiaci článok
Obnovený lyžiarsky areál na Podbrezinách spustili do prevádzky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť