Nedeľa 12. 05. 2024 15:12:04 | Meniny má Pankrác

Víťazom volejbalového turnaja starších žiačok v Lietavskej Lúčke sa stalo družstvo z Martina

Včera 28. decembra 2022 sa odohral historicky prvý volejbalový turnaj starších žiačok v hale SKALKA v Lietavskej Lúčke. O víťazstvo zabojovali štyri družstvá. Foto: Facebook / Julius Garan

Juliana Krčulová|29. december 2022|14:48:54


Súvisiaci článok
Mestá v Žilinskom kraji sa ozdobili vianočne: Atmosféra v Žiline (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Historicky prvý volejbalový turnaj v hale SKALKA na ZŠ Lietavská Lúčka sa odohral za prítomnosti štyroch družstiev - domáceho OŠK Lietavská Lúčka, Lokomotívy Čadca, VK TASK Martin a VOLEJBAL.sk Martin.

Podľa slov trénera domáceho OŠK Lietavská Lúčka, Júliusa Garana, vládla v hale dobrá nálada, ktorú dopĺňala hudba a bufet:

„V hale sa vystriedal značný počet fanúšikov, ktorí našli možnosti vidieť domáce hračky i súperov z iných klubov a mohli porovnávať. Naše dievčatá, pri maximálnej snahe sa doma predviesť, avšak až s príliš veľkou dávkou nervozity, ktorá im ubrala kus volejbalového umenia, vkročili do turnaja vynikajúco a v úvodnom sete zvíťazili nad Čadcou 25:20. No po výmene viacerých hráčok do ďalších setov sa hra vytratila a prehrali 2:1 na sety,“ priblížil včerajšiu atmosféru volejbalového turnaja starších žiačok v Lietavskej Lúčke tréner Garan a ďalej pokračoval:

„V ďalšom zápase sa dopúšťali školáckych chýb a s VK TASK Martin prehrali 2:0. Až v poslednom zápase hladko zvíťazili nad družstvom VOLEJBAL.sk Martin 2:0. Máme čo ďalej zlepšovať,“ dodal.

Volejbalový turnaj starších žiačok v Lietavskej Lúčke nakoniec skončil víťazstvom VK TASK Martin, ktorého hráčky svoje zápasy zvládli na jednotku a trikrát v rade vyhrali 2:0. Na druhom mieste skončila Lokomotíva Čadca, keď okrem prehry s TASK Martinom, stratili set pravé s dievčatami z OŠK Lietavská Lúčka, ktoré po víťaznom zápase s družstvom VOLEJBAL.sk Martin skončili tretie a posledné 4. miesto obsadilo družstvo VOLEJBAL.sk Martin bez víťazstva.

322687233_488136573446950_7194378564419734163_n.jpg

V závere turnaja organizátori vyhlásili za najlepšiu hráčku turnaja Sašku Čanadyovú z TASK Martin, najlepšie blokujúcou hráčkou sa stala Beby Pernicová z domácej OŠK, najlepšou nahrávačkou Natália Knapikova z TASK Martin, najlepšou hráčkou v poli Tinka Cverčková, najlepšie smečujúcou hráčkou Laura Kraliková z Lokomotívy Čadca.

„Chcem sa touto cestou poďakovať všetkým, čo sa podieľali na príprave a zabezpečení turnaja – menovite p. Pernica, p. Hodás, p. J.Bochnová, p. Šimková, p. Žiaková, p. Brosová, ktorí zvládli turnaj bezchybne. Chcem poďakovať p. starostovi Mgr. Jánovi Čerňanovi za ceny, ktoré do turnaja venoval a rovnako za sladkosti i čas na privítacie slovo. Rovnako patri vďaka i riaditeľke ZŠ p. Mgr. Bitušiakovej, ktorá si našla čas na osobný prihovor. A veľká vďaka patrí všetkým zúčastneným – hračkám i fanúšikom,“ uviedol tréner OŠK Lietavská Lúčka, Július Garan.


Súvisiaci článok
V Liptovskom Hrádku si futbalovým turnajom uctili pamiatku Alexandra Schobera (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť